Polonya’dan başlayarak her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde sonlandırılan “Zlombol Rallisi”, bu sene Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde final yapacak.

Zlombol Rallisi'nde Polonya Katowiçe şehrinden yola çıkan özel tasarlanmış klasik araçlar, bir dizi etapla farklı rotalar izleyip her sene belirlenen farklı bir ülkede final yapıyor.

Klasik araçların, reklam alarak yetimhaneler için yardım topladığı organizasyonunun bu seneki final durağı Balıkesir'in Burhaniye ilçesi olacak.

Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ve Altın Kamp'ın iş birliğinde düzenlenen organizasyonda yaklaşık 150 klasik araç, 30 Haziran’da Burhaniye’nin mavi bayraklı Ören Plajı'nda 3 gün kamp yapacak.

2020 yılında yaklaşık 1100 araçla yapılması planlanan fakat pandemiden dolayı ertelenen Zlombol Rallisi'nin finaline ev sahipliği yapacak Burhaniye ilçesinin Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Ülkemiz adına Zlombol etkinliğine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Etkinliğin amacı doğrultusunda, Ören plajımızda misafirlerimizin hem tatil, hem de eğlence adına rahat edebilmeleri için gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.  

Kaynak: anka