Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaklaşık 25 yıldır yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturdu. Kurban Bayramı öncesi susuzluk çeken 3 mahalleyi ziyaret ederek incelemelerde bulunan ve halkı dinleyen Başkan Karalar, bayramın 1. günü suyun musluklardan akmasını sağladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 25 yıldır kuraklık ve elektrik kesintilerine bağlı olarak su kesintilerinin yaşandığı Kozan ilçesine bağlı Ağlıboğaz, Türkeli ve Bağlar mahallelerini ziyaret etti. Başkan Karalar, sorunu çözüme kavuşturarak mağdur bölge halkına çifte bayram yaşattı.

Başkan Zeydan Karalar, öncelikle kısa vadede su ihtiyacının karşılanması için su depolarının doldurulması talimatını verdi. Çok sayıda tankerle bölgenin acil su ihtiyacı karşılandı.

Kozan ilçesinden ve çevredeki çeşitli su kaynaklarından ASKİ’nin döşeyeceği içme suyu hattı ile 10 gün içinde takviye yapılarak bölgeye verilen su miktarı artırılması için çalışmalara başlandı.

Çalışmaların devamında Yedigöze Barajı’ndan aralarında Kozan’ın da bulunduğu 4 ilçeye ve 163 köye su götürülmesini sağlayacak proje hayata geçirilerek, 25 yıllık su sorununun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması sağlanacak.

Bayrama susuz girmemenin mutluluğunu yaşayan mahalleliler, kendilerini ziyaret ederek dinleyen ve sıkıntılarını gideren Zeydan Karalar’a hassasiyeti için teşekkür ettiler.

 

Kaynak: anka