YUSUF KILIÇ

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li belediye başkanlarının büyük bir başarı hikayesi yazdığına dikkat çekerek “Efsane yaratan, destan yaratan bu kadro bu parti iktidar olduktan sonra devleti yönetecek” dedi.

Yavuzeli ilçesinde halkla buluşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, son yapılan yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediye başkanlığını kazandıklarına dikkat çekerek; "Belediye başkanlarından bir tanesinin başarısız olduğunu söyleyebilecek olan var mı?" dedi. 

Karalar, CHP’nin sadece büyükşehirlerde değil il ve ilçe belediyelerinde de başarılı olduğuna dikkat çekip, şunları söyledi:

“Onlardan biri için, bunlar bu işi yapamıyorlar diyecek biri var mı? Büyük zorluklar içinde belediye yönetmek çok zor. Efsane yaratan, destan yaratan bu kadro bu parti iktidar olduktan sonra devleti yönetecek. Peki bunda başarılı olanlar, devleti yönetecekse, sizce yönetemez mi? Pek tabi yönetebilirler. Demelisiniz ki, kardeşim, işte adamlar orada, Belediyelerde iktidar oldular. Olağanüstü işler yapıyorlar. Üstelik paramızı pulumuzu daha iyi kullanıyorlar. Bütün belediyeler geçmiş dönemlerde yapılan yolsuzlukları teker teker açıklıyorlar. Ve inanın, daha önce 100 TL’ye yapılan işi 50 TL’ye yapıyoruz. 

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇTİK”

Ben örnek veriyorum. Bir araç ihalesi 63 milyona yapmışlar dolar 5 lirayken, ben dolar 7 lirayken 37 milyona bitirdim. Yazık günah. Bir barajdan su getirme işini 1.5 milyona bitireceklerdi. Ben 300 bin liraya bitirdim. Farkı görüyor musunuz? Ya kardeşim, bu paralar sizin paralar. Bunlar ABD’den Rusya’dan, Fransa’dan gelmiyor. Benim işçim 4 ayda bir maaş alırdı ve 1800 TL idi maaşı. Ben işçimin maaşını 4000 TL yaptım ve şimdi günü gününe maaş ödüyorum. Şimdi fazla düşünmeye gerek yok. Halkın önünde seçenekler var. Bir başarı öyküsü var. Bu başarı öyküsünü yaratanlar iktidar olduklarında ülkeyi yönetecekler. Artık kime vereyim, bunlar becerebilir mi? Konumunu aşmış olmamız lazım. Eski dostlarıma diyorum ki, geliniz hep birlikte bu memleketi kurtaralım. İşte başarı hikayesi, işte belediye başkanları. Durum bu.”

Kaynak: anka