Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bürokratlarını da yanına alarak, Ceyhan’da yapılan su ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Adana Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ASKİ), Ceyhan İlçesi'nin uzun yıllardır ihmal edilen altyapı ve su problemlerini çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kayıp ve kaçağa yol açan eski ve asbestli boruları değiştiren ASKİ, su isale hatlarını da baştan aşağı yeniledi. Kanserojen madde içeren asbestli borular, hijyenik ve kaliteli malzemeden imal edilen borularla değiştirildi. Halk sağlığına çok önem verdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Ceyhanlılar müsterih olsun. Ceyhan’a hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

“CEYHAN’A YAPILAN İŞ ÇOK BÜYÜK”

Çalışmaları denetlemek ve son durumu bizzat görmek üzere Ceyhan’a gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı ve bürokratlarıyla birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Su ve altyapı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirten Başkan Karalar, şunları söyledi:  

“Ceyhanlı kardeşlerim bugüne kadar kanserojen etki yapan asbest borulardan su içiyordu. Bu sorunu ortadan kaldırdık. 150 km’lik asbestli boruları yeni ve uzun ömürlü borularla değiştirdik. 260 km’lik su isale hattıyla Ceyhan’ı sağlıklı suya kavuşturduk. İlçenin bulvar, cadde ve sokaklarında altyapı çalışmalarının ardından oluşan asfalt sorununu da çözüyoruz. Yapılan iş çok büyük bir iş. Her sokak, her mahalle kazıldı. Sadece ana hat değil, evlere giden borular bile değiştiriliyor. Dolayısıyla hala bitmeyen bağlantılar var. Bu yüzden bu sorunları bir an önce bitirmek için tekrar toplandık. Daha hızlı, daha kaliteli ve vatandaşa sıkıntı çektirmeyecek bir şekilde yapılabilecekleri belirlemek için  ortak çalışmalarımız sürüyor. Yolları da inşallah kısa sürede bitireceğiz. Bize güvenin.”

 

Kaynak: anka