Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü için özel bir kutlama programı hazırladı. Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen program ile 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eskişehirliler Türk Bayrakları ile konser alanını ve Cumhuriyet Parkı’nı doldurdu. Evleri konser alanının yakınında olan vatandaşlar ise Zafer Bayramı coşkusuna, evlerinin balkonlarından eşlik etti. Kutlama programına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Kutlamalar, Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Gönül Omar yönetimindeki Çocuk ve Gençlik Korosu konseri ile başladı.  

“BU BAYRAMLARI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Konser sonunda sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirlilerin Zafer Bayramını kutladı. 30 Ağustos’un ‘milletin egemenliği' için atılmış en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Bugün Türkiye’nin en önemli bayramlarından birini kutluyoruz. Milli bayramlar da başı, kulağı ağrıyanlar; hastalananlar bu kalabalığı inadına görmeli. Biz, bu bayramları sonsuza kadar yaşatacağız. 30 Ağustos, Cumhuriyete giden en büyük yol. Ben bu bayramı kutluyorum. Bu geceyi coşkulu biçimde geçirmemize vesile olan Mithat Körler’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: anka