Esenyurt Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünü Oğuz Aksaç konseriyle kutladı. Konserde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Büyük Taarruz, mazlumların muktedirler karşısında duruşunun simgesidir” dedi.

Konsere; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"ESENYURT HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAK"

Konserde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt her zaman birlik ve beraberlik içinde olacak” dedi ve şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarım, minnettarız ve hep minnettar kalacağız. Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşı kazanılırken tek başına bir kişinin, iki kişinin başardığı bir iş değildi. Emperyal güçlere karşı, Anadolu'nun Trakya’nın, mazlum insanları tek yumruk oldu ve ülkesini, herkesin geleceğini korumak için canlarını ortaya koyarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeniden kurdu. Bu çok değerli, sadece bir kutlama değil, her yıl ders almamız gereken bir konudur. Zorluklar olabilir, herkes karşımızda olabilir, her şey karşımızda olabilir ama bir arada durduğumuzda bunları hepsinin üstesinden geleceğimizin aynı zamanda kanıtıdır Büyük Taarruz.

“BÜYÜK TAARRUZ, MAZLUMLARIN MUKTEDİRLER KARŞISINDA DURUŞUNUN SİMGESİDİR”

 Bu zafer sadece askeri bir zafer değildir, mazlumların muktedirler karşısında duruşunun simgesidir. Bu zafer, Anadolu'nun her bir coğrafyasının, her bir renginin el ele tutmasının sonucudur. Trakya, Anadolu… Dağlarıyla, ırmaklarıyla, gölleriyle ve denizleriyle nasıl bir arada yaşıyorsa, bugüne kadar halkları da her zaman bir arada uyum ile yaşamıştır. Bugüne kadar sorunsuz yaşamamızın, bütün yanlış uğraşlara, yanlış yönlendirmelere rağmen, buraya kadar gelmemizin tek nedeni: Renklerimiz, dinimiz, inancımız ne olursa olsun, bir arada bir durmayı başarabilmemizdir.”

 

 

Kaynak: anka