30 Ağustos Zafer Bayramı, Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve konser etkinliğiyle kutlandı. Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına, Efes Selçuklu vatandaşlar meşaleler, bayraklar ve Atatürk posterleriyle katıldı. Efes Selçuklu gençlerden oluşan bando takımı da korteje eşlik etti.

Efes Selçuk'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. Resmi törene ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve belediye başkanları çelenklerinin sunumunun ardından katılımcılar Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

İstasyon Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Grup Sam, Efes Selçuklular ile buluştu. Konser öncesinde sahneye çıkan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel şöyle konuştu:

“Yarınların Cumhuriyet ile olacağına inanan Efes Selçukluları görüyorum bu akşam. Hepinizin ayağına sağlık. Nasıl güzel görünüyorsunuz bir bilseniz. Çocuklarınızı da alıp gelmişsiniz. En önlerdeydi çocuklar. Bu ne demek biliyor musunuz? Gelecekte umut var demek. Atatürkçü gelecek asla engellenemez demek. O çocukları yetiştiren ailelere kurban oluruz. 99 yıl önce tek ve yegane başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir meşale yaktılar. Bu; Cumhuriyet meşalesiydi, bağımsızlık meşalesiydi, özgürlük meşalesiydi. İşte o çocuklar Cumhuriyet meşalesini, bağımsızlık meşalesini, özgürlük meşalesini sonsuza kadar taşıyacak olanlardır. Efes Selçuklular; sizler Cumhuriyet'e hep sahip çıktınız, Atatürk ilke ve devrimlerine hep sahip çıktınız. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

Kaynak: anka