YUSUF BAĞCI

17 yaşında amatör olarak başladığı boks sporunda kısa bir süre önce profesyonelliğe adım atan Hasan Nurhak Yiğit, İstanbul’da çıktığı ilk profesyonel maçında kazandı. Çek Cumhuriyeti’nden Herbert Wittlich ile karşı karşıya gelen Yiğit, 3. rauntta teknik nakavt ile kazandığı bu başarı ile dünya sıralamasına giriş yaptı.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi doğumlu Hasan Nurhak Yiğit yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“1995 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde doğdum. Boksa 17 yaşında başladım. Amatör olarak Türkiye şampiyonalarında çeşitli dereceler elde ettim. Birkaç ay önce Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel boks kulübü olan Kadıköy Profesyonel Boks Kulübü ile anlaştım. Çıktığım ilk profesyonel maçımı Çek Cumhuriyeti’nden Herbert Wittlich’i üçüncü rauntta teknik nakavt ile kazanarak dünya sıralamasına giriş yaptım. İnşallah ilerleyen zamanlarda Türk boksunu ve adımı tüm dünyaya duyuracağım.”

Kariyerinin ikinci resmi karşılaşmasına, 3 Eylül 2021 tarihinde çıkacak olan Yiğit, bir yandan antrenmanlarına devam ederken diğer yandan da eğitimini sürdürüyor. Yiğit, eğitim hayatına Tokat Gaziosmanpaşa Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi olarak devam ediyor.

 

Kaynak: anka