ESRA NUR PERVAN 

Trabzon’da Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında yıllar süren arazi anlaşmazlığı sonuca bağlandı ve arazi Yomra Belediyesi’ne tahsis edildi. Arazinin 22 dönümü, Hürriyet Parkı adı ile halkın kullanımına açılacak.

Trabzon'un Yomra ilçesinde, Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında uzun yıllar süren arazi anlaşmazlığı sona erdi. Arazi, Yomra Belediyesi’ne tahsis edildi. Arazinin 22 dönümü üzerinde açılacak Hürriyet Parkı için temel atma töreni yapıldı. Törene; Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“GÖREV SÜREMDEKİ EN MUTLU YATIRIM”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, burada yaptığı açıklamada; Yomra’nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Yomra bir dönüşümü yaşıyor’ diye yola çıkmıştık. Burada 2 buçuk yıldır vermiş olduğumuz mücadele neticesinde halka kazandırmış olduğumuz bu arazinin bugün temel atma törenini düzenliyoruz. Proje çalışmalarımız alanın hazırlanmasıyla birlikte mart ayında buranın açılışını yaparak halka açmış olacağız. Yomra 20-22 bin metrekareye yakın bir sosyal alan kazanmış olacak şu ana kadar Yomra’nın en büyük sosyal yaşam alanı olacak burası. İçerisinde kamelyaları, kütüphanesi, basketbol sahası, tenis sahası, çay bahçesi, otoparkıyla birlikte ve çok amaçlı alanlarıyla birlikte, Yomra için bir yaşam alanı olacaktır. Biz bu anlamda çok mutluyuz görev sürecim içerisindeki en çok haz aldığım ve mutlu olduğum yatırımlardan birisi olduğuna inanıyorum, çünkü burada Yomra halkı çok mücadele verdi bu vermiş olduğumuz mücadelenin neticesinde ismini vatandaşımıza sorarak 'Hürriyet' koyma kararı aldık.

“ÜNİVERSİTE İLE ORTAK KULLANILABİLİR”

Arazi hukuken Yomra Belediyesi kontrolü altındadır. Biz baştan beri mücadele verirken müzakereye de açık olduğumuzu belirttik. Yine aynı noktadayız. Üniversite eğer eğitime devam kararı alırsa burada bu alanının kullanımına ihtiyaç olacak kadar öğrenciyi barındırırsa alanın onlar tarafından da kullanılması için biz gerekli hukuki işlemleri yaparak destek oluruz. Ancak bizim bu alanımız bitene kadar buradaki projemiz tamamlanana kadar bir olumlu geri dönüş alamazsak burası zaten Yomra halkınındır bu alanı nasıl yapmışsak o alanı da aynı şekilde düzenleyip halkımıza açabiliriz zaten buradan alana açılan bir kapımız var ortaklaşa kullanılabilmesi için. Biz baştan beri şunu söyledik o alanı kullanacak olan öğrenci ders arasında boş zamanında sabahtan akşamdan istediği zaman bu kapıyı kullanarak bu alanı da kullanabilir."

Parkın isminin, Yormalı vatandaşların ortak fikriyle “Hürriyet Parkı” olmasına karar verildi. 22 dönüm park alanında basketbol ve tenis sahaları, çocuk oyun alanları, kafeteryalar, etkinlik alanları gibi vatandaşların vakit geçirebilecekleri yerler yapılması planlanıyor. Park 2022 yılı mart ayı sonlarında açılıp vatandaşın hizmetine sunulacak.

Kaynak: anka