MÜZEHHER BENGİ SONER

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan mezarlıklar ile toplam 270 cami ve mescitte bakım ve temizlik çalışması başlattı.

Bölgede periyodik olarak gerçekleştirilen çalışmalara bayram öncesinde hız veren belediye ekipleri, vatandaşların ibadetlerini ve mezarlık ziyaretlerini hijyenik ve temiz şartlarda gerçekleştirmesi için çalışıyor.

CAMİLER VE MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR 

Belediye ekipleri, camileri dezenfekte ediyor ve halıları süpürüp temizliğini yapıyor. Ayrıca camiler haşerelere karşı da ilaçlanıyor.

Ekipler, kabristan ziyaretleri öncesinde Susuz, Memlik, Karacakaya, Yuva, Yakacık, İvedik ve Ergazi mezarlıklarını kuru otlardan ve çöplerden arındırıyor.

"TÜM ÖNLEMLER ALINDI" 

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu ve sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için tüm önlemlerin alındığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kabir ziyaretlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için mezarlıkların temizlikleri yapıldı. Aynı zamanda bayram namazı için tüm camilerimizi de bayrama hazırladık. Kurban Bayramı'nın insanlığa, ülkemize sağlık ve huzur getirmesini diliyor; tüm hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Kaynak: anka