Yenimahalle Belediyesi’nin birbirinden ünlü türkücüleri halka buluşturduğu Türkü Festivali, Sevcan Orhan’ın Ragıp Tüzün Parkı’nda sahne aldığı konserle devam etti. Yenimahallelilerle 2 yıllık bir aradan sonra ilk konseriyle buluştuğunu söyleyen Orhan, “Bu süreçte özellikle sanatçı ve müzisyen arkadaşlarımız büyük sıkıntı çektiler. İntihan eden arkadaşlarımız oldu. Maddi sıkıntılar bir yana, en çok halkımızla buluşmayı özledik ve bu çok daha ağır oldu. İlk kez konsere çıkıyormuşum gibi heyecanlıyım” dedi.

Yenimahalle Türkü Festivali’nin üçüncü konuğu Ragıp Tüzün Parkı’nda sahne alan Türk halk Müziği’nin güçlü sesi Sevcan Orhan oldu. Ragıp Tüzün Parkı’nda binlerce Yenimahalleli ile buluşan Orhan’ı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da vatandaşlarla birlikte izledi. Birbirinden güzel türküleri halkla birlikte söyleyerek kulakların pasını silen Orhan, 2 yıllık pandemi arası sonrası verdiği ilk konserde olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Orhan, “Sanata değer veren, sanatçıları her daim halkla buluşturan Başkanımıza bizi buluşturduğu için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

"KÖTÜ İNSANLARIN TÜRKÜSÜ OLMAZ"

Orhan tarafından kendisine hediye edilen Emirdağı Türküsü’ne eşlik eden Başkan Yaşar da “Türküler bizi biz yapan bizi anlatan değerimizdir. Türkülerde barış, kardeşlik, sevgi, kahramanlık vardır. Bizler türkülerle büyüdük. Türküler Anadolu’nun birlerce yıllık geçmişinden gelir, bizi anlatır. Bir halkı tanımak isterseniz türkülerine bakmanız yeterlidir. Kötü insanların türküleri olmaz. Yenimahalle Belediyesi olarak 2 yıldır evine kapanan halkımız ile sanatını icra edememiş sanatçılarımızı bir araya getirerek geleceğe, kardeşliğimize yönelik umutlarımızı pekiştirmek istedik” diye konuştu.

Kaynak: anka