Yenimahalle Belediyesi, çevreye duyarlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye ekipleri ilçe genelinde tüm mahallelere toplamda 250 adet giysi ve ayakkabı kumbarası yerleştirdi.

Yenimahalle Belediyesi, tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarını ilçenin farklı noktalarına konumlandırdı.

Kumbaralarda biriken tekstil atıkları, düzenli olarak toplanacak ve geri dönüşüme kazandırılacak. Bu sayede Yenimahalle Belediyesi, çevre ve doğanın korunması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla doğaya zarar veren giysileri, tekstil malzemesi olarak geri dönüştürecek.

“GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA DUYARLI OLALIM”

Geri dönüşüm konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yaşadığımız bu kürede kaynaklarımız sonsuz değil. Bu nedenle dünyayı daha yaşanır bir yer kılabilmek ve çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için herkesin üzerine düşen görevler var. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuya duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Kaynak: anka