Yenimahalle’de vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek bina ve sitelerde dezenfekte ve ilaçlama çalışması sürdüren Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, temasın yoğun olduğu noktalar ve virüs bulaşma tehlikesi olan bölgelerde de etkili ve düzenli şekilde dezenfekte işlemi yürütüyor.

İlçe sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda 3 ayrı ekiple dezenfekte ve ilaçlama işlemi gerçekleştiren ekipler, vatandaşların sıklıkla kullandığı ve temasın yoğun olduğu bölgelerin yanında virüs tespiti yapılan binalarda da dezenfekte çalışması yapıyor. Halk sağlığını öncelik olarak görerek virüsün yayılım hızını azaltmak adına dezenfekte ve ilaçlama işlemlerini aralıksız sürdüren Yenimahalle Belediyesi, ulv cihazları ve dezenfektan kullanarak ilçede 25 bin noktada dezenfekte işlemi yaptı.

Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görüldüğü günden bu yana belediye ekiplerinin tümünün teyakkuzda olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak 2020 yılı Mart ayından bu yana bütün ekiplerimizle aralıksız çalışıyoruz. Bu süreçte ilçe sakinlerinden gelen taleplere anında dönüş yapıyoruz. Vaka sayılarında yaşanan artış toplum olarak rehavete kapılmamamız gerektiğini açıkça gösteriyor. Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk dönemde nasıl bilinçli davranıyorsak tam kapanma sürecinde de aynı şekilde mesafe ve temizlik kurallarına uymalı, maskesiz dışarı çıkmamalıyız” dedi.

Kaynak: anka