Yenimahalle Belediyesi, Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜBİSAD) yetkilendirilmiş kuruluşu tarafından düzenlenen Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya toplama yarışmasında; 7,5 ton elektronik atık toplayarak birinci oldu. 

1 Temmuz - 1 Eylül 2021 tarihleri arasında, belediyelerin nüfuslarına bağlı olarak belirlenen toplama hedefleri doğrultusunda toplanan elektronik atıkların geri dönüşümü sağlandı.

Yenimahalle Belediyesi, yarışmaya katılan 73 belediye arasında en fazla elektronik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandıran belediye olma unvanını kazandı. Yarışma kapsamında atık toplama çalışmalarına ara vermeyen Yenimahalle, bu süreçte 7,5 ton elektronik atık toplamayı başardı.

"TEKNOLOJİK ATIK MİKTARI ARTMAKTADIR"

Artan nüfus oranı ve tüketim miktarının geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmaların daha fazla önemini artırdığını belirten Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, şunları söyledi: 

“Teknolojik ürünlerin sürekli artış halinde olması, çeşitliliğinin artması kullanılmayan, atık durumuna gelen elektronik eşyaların miktarını da artırmaktadır. Teknolojik ürünlerin bu hızlı üretim pratiklerine sahip olması, onların kullanım ömrünün de kısalmasına neden oluyor. Bu durum da çağımızın çevre kirliliği sorunlarına bir yenisini daha ekliyor: E-atık. Birleşmiş Milletler’in 2020 Küresel E-Atık İzleme Raporu’na göre her yıl kişi başı 7,3 kg elektronik atık üretiliyor. Yine aynı rapora göre, yalnızca 2019 yılında 53,6 milyon ton e-atık oluştu; bu atıkların ise %17,4‘ü resmi olarak geri dönüştürüldü.” 

Kaynak: anka