Yenimahalle Belediyesi, Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası iş birliğinde rengarenk bir festivale imza attı. Ragıp Tüzün Parkı’nda düzenlenen Çiçek Festivali ilçe sakinlerine renkli ve keyifli bir hafta sonu yaşattı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emir Çimen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇETİNKAYA “GELİNCİĞİN HİKAYESİ” İLE BÜYÜLEDİ

Hafta sonu iki gün süren ve Yenimahalle’de hizmet veren 30’a yakın çiçekçi esnafının katıldığı Çiçek Festivali’ne ünlü ressam Hikmet Çetinkaya da onur konuğu olarak katıldı.

Festivale katılan ilçe sakinleri, Ressam Hikmet Çetinkaya’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına “Gelinciğin Hikayesi” sunumu eşliğinde yaptığı yağlı boya resmini beğeniyle takip etti.

Katılımcılar, festivalde Ankara iklimine uygun olarak yetiştirilen bitkiler, teraryum yapımı ve bakımı, çömlek saksı yapımı gibi birçok bilginin sahibi olma fırsatını da yakaladı. YENİMEK eğitmenleri eşliğinde çanak, çömlek ve saksı yapımını öğrenen minik ilçe sakinleri ise festivalin tadını doyasıya eğlenerek çıkardı.

"ÇİÇEK İNSANA HUZUR VERİR"

Festival alanını gezerek esnafa "hayırlı işler" dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe sakinlerine karanfil ve saksı çiçeği hediye etti.

Festivalin 2’nci gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile birlikte katılımcılara sertifikalarını veren Başkan Yaşar, “Çiçek sevgidir aşktır, çiçek insana huzur verir. Yaşadığımız kentlerin de çiçek gibi olması lazım. 2009’da beri Yenimahalle’yi çiçek gibi yapmaya var gücümüzle çalışıyoruz. Yenimahalle bugün temizliğiyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla, kültürü, sanatı, sporuyla Türkiye’nin en güzel, en güçlü ilçesi. Esnafımıza da her zaman sahip çıktık. Bu festival de onlardan bir tanesi. Hem çiçekçi esnafımıza hem vatandaşımıza katkı sağlamak istedik. Yenimahalle sakinleri, evimizi renklendiren binlerce çiçek türünün sergilendiği ve satışa sunulduğu bu etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Festivale katılan tüm vatandaşlarımıza, değerli sanatçımız Hikmet Çetinkaya’ya ve çiçekçi esnafımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Festivalde Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen de çiçekçi esnafına verdiği desteklerden dolayı Başkan Yaşar’a plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

 

 

Kaynak: anka