Yenimahalle Belediyesi, 2009 yılından bu yana 245 adet yeni park yaparken, 244 parkı da revize etti. İlçe genelinde çalışmalarını sürdüren ekipler Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan Aşure Parkı’nı da baştan aşağı yeniliyor.

2006 yılında hizmete açılan 5 bin 786 metrekare büyüklüğündeki Aşure parkı, tamamen yenileniyor. Ekim ayı sonunda yenilenen yüzüyle yeniden ilçe sakinlerini ağırlayacak olan Aşure Parkı’nda, koşu yolundan, fitness aletlerine, kamelyalardan çocuk oyun gruplarına kadar her şey yenileriyle değiştirilirken, parktaki yeşil alan miktarı da arttırılacak.

“GELECEĞİMİZ İÇİN DAHA FAZLA AĞAÇ DİKECEĞİZ”

Yenimahalle’de yeşili korumak ve doğaya sahip çıkmak için çevreye önem veren projelerin altına imza attıklarını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “2021 yılı bitmeden Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemize 14 adet yeni park kazandıracağız. Bunun yanında çocuk oyun alanları ve oturma alanları tahrip olan parklarımızı tümüyle yeniliyoruz. Mutlu ve huzurlu yarınlar için ağaca ve yeşile önem vermeliyiz. İlçemizde her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Parklarımız da bulunan ağaçlandırma alanlarının da sayısını artırarak Yenimahalle’nin yarınlarına yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: anka