Yenimahalle Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Macunköy’de bulunan Garaj Amirliği’nde personele, Afet Farkındalık Eğitimi vererek tahliye ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Eğitimlerde, olası bir yangında yapılması ve yapılmaması gerekenleri, Sivil Savunma Uzmanlığı Müdürü Zübeyit Yücel’den öğrenen 200’e yakın belediye personeli, gerçeği aratmayan bir tatbikatla öğrendiklerini uyguladı.

200 PERSONELE UYGULAMALI EĞİTİM

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma ve İş Güvenliği uzmanlarının gözetiminde gerçekleşen tatbikatta, personelin yangına bilinçli şekilde müdahale etmesinin önemi vurgulanırken, yangın türleri hakkında da personele bilgi verildi.

Başlayan küçük bir yangının nasıl söndürüleceğini canlı olarak izleyen personele, tahliye kuralları da detaylarıyla anlatıldı.

MUTLAKA İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLMELİ

Uygulamalı eğitimlerde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işverenlerin de işçilerin de daha dikkatli ve bilinçli davranması gerektiğine vurgu yapıldı. Buna ek olarak iş güvenliği eğitimlerinin her personele verilmesinin ve gerekli tatbikatların yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Kaynak: anka