İlçenin 9 ayrı noktasında kreş hizmeti sunan Yenimahalle Belediyesi, Ata Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevini, 1 Ekim'de hizmete açıyor.

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı en büyük kreş olma özelliğini taşıyacak Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi, 300 minik ilçe sakinine eğitim hizmeti verecek.

İnşaat çalışmalarında sona gelinen gündüz bakımevinde incelemelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çalışmak zorunda olan annelerimiz için en büyük sorun kreş ihtiyacıdır. Bu nedenle ilçemizin birçok noktasına ailelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri gündüz bakımevleri inşa ettik. Ata Mahallesi, ilçe merkezimize en uzak olan mahallelerimizden birisidir. Fakat eşit hizmet anlayışı ile yönettiğimiz Yenimahalle’de, merkez mahalle de ne varsa diğer mahallelerde de aynı imkanlar olsun istiyoruz. Anne ve babalarımız rahat olsun. Çocuklarımız uzman eğitmenler tarafından çağdaş bir eğitim alacak” dedi.

"VATANDAŞ İSTEDİ, BİZ YAPTIK"

Şubat ayında temeli atılan kreşin kısa zamanda tamamlandığını da belirten Başkan Yaşar, “İlçemizin sınır mahallesi konumunda bulunan Ata Mahallesi’nin düzenli bir şekilde gelişmesi için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Mahallemiz Ankara’da örnek gösterilen ve vatandaşlar tarafından tercih edilen bir mahalle konumundadır. Vatandaşlarımız için belediye ek hizmet binası ve kültür merkezini hali hazırda mahallemize konumlandırmış durumdayız. Mahalle sakinlerinin bizden bir kreş talebi vardı. Kısa zamanda yapımını tamamladığımız Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni 1 Ekim tarihinde hizmete açacağız. Yenimahalle’de, çocuklarımızın geleceği için eğitime verdiğimiz destek aralıksız sürecek” diye konuştu.

Yenimahalleli miniklerin çağdaş ve kaliteli eğitim alması amacıyla yapımında sona gelinen Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi, 6 bin 800 metrekare arsa üzerine, 3 katlı olarak tasarlanarak 2178 metrekare inşaat alanına konumlandırıldı.

Yapımı tamamlanan kreş ve gündüz bakımevinde, toplamda 300 öğrencinin eğitim alacağı 16 adet sınıf, 4 adet uyku odası, çok amaçlı salon, açık oyun alanları, öğretmen odası, yönetim bölümü, yemekhane, mutfak, depo ve teras bulunuyor.

Kaynak: anka