24 Ocak 1993'te bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29’uncu yılında Yenimahalle’de anıldı. Batıkent’te bulanan Uğur Mumcu Parkı'ndaki törende konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan, kaybettiğimiz yalnızca değerli bir gazeteci, aydın bir insan değil Türkiye demokrasisi, basın özgürlüğü ve adalete olan inancımızdır” dedi.

Yaşar, “Türkiye, 24 Ocak 1993 yılında yaşanılan hain suikast sonrasında çok büyük bir değerini kaybetti. Kaybettiğimiz sadece değerli bir gazeteci değil Türkiye demokrasisi ve basın özgürlüğüydü. O günden beri bu hain saldırıyı düzenleyenleri adaletin karşısına çıkaramadığımız için adalete inancımız da yaralı. Basınımızın özgür olduğu, fikirlerini açık bir şekilde dile getirebildiği bir ortamda, demokrasi egemen olur, haksızlıklar ve hukuksuzluklar önlenir. Ne yazık ki ülkemizde basının demokratik bir ortamda çalışma koşullarını, basın özgürlüğünü yaratamadık, başaramadık. Basını susturmak isteyenler her dönemde varlığını korumayı başardı. Ancak aydınlık bir Türkiye’ye inanan bizler mücadelemize devam edeceğiz ve Uğur Mumcu’nun aydınlığı hiç bitmeyecek” dedi.

“BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE'Yİ KURMAK ZORUNDAYIZ”

Basının karartılmaya çalışıldığı bir dönemde birçok aydının hain saldırılar sonucu kaybedildiğini vurgulayan Yaşar, “İşte böylesine karanlık bir dönemde merhum Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan gibi değerler hainler tarafından acımadan, hunharca öldürüldü. Onları rahmetle anıyoruz. Onların yazdıkları, çizdikleri, bize gösterdikleri demokratik ve hukukun üstün olduğu, bağımsız bir Türkiye’yi kurmak zorundayız. Emperyalist güçlerin oyuncağı olan, her gün yön değiştiren bir ülkeyi değil, dünyada sesini duyuran ve gücünü gösteren bir Türkiye’yi Uğur Mumcu gibi aydınların çizdiği ışıklı yolu rehber alarak kurmak zorundayız” diye konuştu.

MUMCU'NUN EVİNDE BİNLER TOPLANDI

Başkan Yaşar, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki törenin ardından Mumcu’nun Karlı Sokak’ta bulunan evinin önündeki törene katıldı. Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Faili Meçhuller Anıtı’na karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

 

Kaynak: anka