Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçe muhtarlarının gününü kutladı.

Tüm muhtarları temsilen Gayret Mahallesi Muhtarı Hülya İnce’yi ziyaret eden Başkan Yaşar, “Göreve geldiğim günden bugüne muhtarlarımızla devamlı irtibat halinde olduk. Mahallelerimizde bizim göremediğimiz eksiklikleri veya yapılması gereken çalışmaları sizlerle beraber gerçekleştirdik. Sizleri her zaman dinledim. Muhtarlarını dinlemeyen yerel yönetici başarısız olmaya mahkumdur” dedi.

YAŞAR, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Muhtarlık ziyaretinin ardından Başkan Yaşar ve Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Yenimahalle Muhtarlar Derneği’nin TZOB Otel’de düzenlediği Muhtarlar Günü yemeğine katıldı.

Tüm muhtarların gününü kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de genel idare ile yerel idare muhtarıyla, bürokratlarıyla, belediye personeliyle uyum içinde var gücüyle çalışıyor. Yenimahalle’ye de ülkemize de hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Yeter ki bir çivi çakılsın, kim çakarsa çaksın. Yeter ki bir göz yaşı dinsin, kim dindirirse dindirsin. İnsanları ayırmadan, ötekileştirmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı olarak gören herkesi anlından öperim” dedi.

YENİMAHALLE’DE GENEL İDARE YEREL İDARE EL ELE

Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim ise “Sizler tarihsel kökü 1826’ya kadar uzanan bir müessesenin bugün ki temsilcilerisiniz. Bu çok önemli. Muhtarın iki görevi var. 1’incisi muhtarlık yaptığı bölgede olup biteni, vatandaşın durumunu, vatandaşın devletten, kurumlardan beklentisi nedir bunları toparlayıp ilgili kurumlara iletmek ve çözüm yolunda yoldaş olmaktır. 2’incisi de sizler kamu görevlisisiniz. Devletin hayata geçirmek istediği projeleri, işleri mahallelerinizde tatbik edilmesini sağlamaktır. Yenimahalle Belediyesi çok güzel hizmetler üretmiş. İstikrar var. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık binalarını da gördüm, çok güzel olmuş. İlçemizde zaten uyumlu bir çalışma var. Bunu hep birlikte devam ettireceğiz. Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Gecenin ev sahibi Yenimahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şimşek de “Bizler, mahallelerimizde sakinlerimizin doğumundan ölümüne kadar emek veriyor, halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Gerek belediyemizin gerek kaymakamlığımızın gözü kulağı oluyoruz. Bize bu süreçte 2009’dan beri kapısını açan, her zaman yanımızda olan Başkan Fethi Yaşar’a ve yeni göreve gelmesine rağmen bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza hoşgörüsünden dolayı tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: anka