Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerin annelerini unutmadı. Anneler Günü dolayısıyla şehit Mustafa Tanış ve Şehit Hüseyin Akay’ın Yenimahalle’deki evlerini ziyaret eden Yaşar, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

YAŞAR'DAN YENİMAHALLE ŞEHİTLERİNE ZİYARET

Yaşar’ın Anneler Günü ziyaretlerinin ilk adresi, Ragıp Tüzün Mahallesi oldu. 2015 yılında Konya'da eğitim uçuşu esnasında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış'ın ailesinin evine giden Yaşar, anne Yurdagül Tanış’ın Anneler Günü’nü kutladı. Yaşar, Tanış ailesinin ardından 1971 yılında İstanbul Tuzla’da şehit olan Er Hüseyin Akay’ın Tepealtı Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, şehitlerin hatıralarını ailelerinden dinleyen Başkan Yaşar, Türk Bayrağı, eşarp ve çerçeveden oluşan hediyeleri şehit annelerine verdi.

"ACINIZI PAYLAŞIYORUZ"

Şehit aileleriyle sohbet eden Yaşar, “Kurtuluş Savaşı’ndan bu tarafa bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kabirleri cennet olsun. Allah sizlere de sabır versin. Ne söylesek boş. Acı bitmiyor ama inanan insanlarız, ölüm de Allah’ın takdiri. Acınızı paylaşıyoruz” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit aileleri de “Evlat acısı çok zor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah düşmanımıza vermesin. Sizden de Allah razı olsun. Sizi evimizde görmekten çok memnun olduk” diye konuştu.

Kaynak: anka