ESMA TURAN

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde elektrik direkleri taşıdıkları tellerle birlikte, belirlenemeyen bir sebeple boş araziye düştü. Yerdeki tellere temas eden 3 köpek, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Ölen Dost isimli köpeğin sahibi Mehmet Kaya Gökçe, “Burada benim çiftlik hayvanlarım da takılıp ölebilirdi. Ben de takılıp ölebilirdim. İnsan hayatı bu kadar ucuz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı kırsal mahalle Turgut’un Ova mevkiindeki Mehmet Kaya Gökçe ve Salih Kömürcü’ye ait çiftliklerde Aksaray Malaklı cinsi iki köpeği kayboldu. Hayvanlar, 10 gün sonra, boş araziye devrilmiş 3 elektrik direğine bağlı yerdeki tellerin yakınında, birbirlerine 30-40 metre mesafede ölü halde bulundu. 

Yaşamını yitiren “Dost” isimli köpeğin sahibi 36 yaşındaki Mehmet Kaya Gökçe, olay yerinde karşılaştığı manzarayı cep telefonu ile kaydetti. Videoda, bir sokak köpeğinin de elektrik telleri üzerinde can vermiş halde durduğu görüldü. Üç köpeğin vücutlarının tellere temas eden bölümleri ile tellerin hayvanların dokunduğu kısımların kömür gibi karardığı ise dikkat çekti.

Gökçe, köpeğini bulduğu yerde çektiği video da şunları söyledi:

“Burası Muğla'nın Yatağan İlçesi Turgut Mahallesi Ova mevkii. Bir haftadır sosyal medyadan her yerden köpeğimi arıyorum, bulamıyorum. En son da avcıların eşliğinde köpeğimi buldum. Burada AYDEM'in yüksek gerilim telleri gördüğünüz gibi hepsi böyle yerde. 3 tane direk devrilmiş. Ayriyeten tel örgü olan tarafta bizim kendi mülkümüz.

Bizim köpeğimiz AYDEM’in ihmalkarlığı yüzünden burada yüksek gerilim teline yakılarak böyle kömür gibi kavrulmuş. Tam burada cesedi kömür gibi yanmış, burada kabloların üstünde de görüyorsunuz. Bu şekilde bakın ayağından, göğsünden, her tarafından altı yaşındaki Aksaray malaklı köpeğim burada ölüyor. Bu AYDEM’in çok büyük ihmalkarlığı.

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ”

Ayda bir elektriğe zam yapıyorlar. Şu rezillik böyle. Burada benim çiftlik hayvanlarım da takılıp ölebilirdi. Bende takılıp ölebilirdim. İnsan hayatı bu kadar ucuz. Ayriyeten az ileride başka bir sokak köpeği de akıma takılarak ölüyor. Avcı beyin köpeği de o da köpeğin cenazesini aldı, gitti. Burada bir sokak köpeği var telef olmuş halde. Direkler yerinden çıkmış halde. Buradan AYDEM’in direkleri benim kendi mülküme zarar vermiş bulunuyor. Görüyorsunuz AYDEM’in rezilliğini. Avukatımızla görüştük hafta başında elektrik dağıtım firmasına tazminat davası açacağız.”

“DAVA AÇACAĞIZ”

Devrilen bir direğin çiftliğini sınırlayan çitlere de zarar verdiğini kaydeden Gökçe, şöyle devam etti:

“Belli ki köpekler elektrik akımına kapılıp ölmüşler. Dost’umun kayboluşu ile telef olmuş halde bulunuşunun arasında 10 gün var. Yani teller en az 10 gündür yerde, ortada büyük bir tedbirsizlik ve ihmalkarlık var. Koyunlarımız kuzularımız, çobanlarımız hatta çocuklarımızın da canına mal olabilirdi. Avukatımızla görüştük hafta başında elektrik dağıtım firmasına tazminat davası açacağız.”

 

 

Kaynak: anka