BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kuyruğundan yaralanan bir köpek, alındığı okul bahçesinde tedavi için çağrılan veterineri kebap yiyerek bekledi.

Olay Ali Mümtaz İlköğretim Okulu’nda yaşandı. Öğretmen Hayriye Şahin, kapı önünde gördüğü ve yaralı olduğunu anladığı köpeği bahçeye aldı. Durumu belediye yetkililerine bildiren Şahin, veterineri beklerken aç olabileceğini düşündüğü köpeğe de 1,5 porsiyon kebap getirtti. Yaralı hayvan, kebabı kısa sürede yedi. Belediye ekipleri tarafından hayvan koruma barınağına götürüldü.

ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE İLGİLENDİ

Öğretmen Hayriye Şahin, “Çarşıdan geldim, öğle molasındaydık. Bir köpek içeri girmeye çalışıyor. İlk önce onun öğrencilere zarar vereceğini düşündüm ama sonra bir baktım canı yanıyor, kuyruğu kopmuştu ve dışarı çıkmak istemiyordu. Hemen öğrencilerimle birlikte yanı başına geldik. Çocuklar onu ezmesin diye başında bekledik. Belediye görevlilerine haber verdik ve kebap verdik ona, kebapla besledik. Görevlilerde geldiler, aldılar götürdüler. Güzel yürekli yavrularımla bir hayata dokunmak çok gurur vericiydi huzurlu bir davranıştı. İyi ki okuldayız” dedi.

Öte yandan, Kadirli Belediyesi Hayvan Barınağı veterineri Murat Traş köpeğin tedavisinin yapıldığını söyledi. Traş, “Dün okulumuzdan alınan köpeğimiz barınağımıza teslim edilmiş olup köpeğimizde kuyruk bölgesinde kopma şekillendiğini gördüm, tespit ettim. Daha sonra o kuyruk kısmının işlevini yitiren bölümünün ampute edip gerekli tedaviyi yapıp can dostumuz barınağımızda tedavi altına alınmıştır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Okul tabelası

* Köpeğin Kebap yemesi

* Öğretmen Hayriye Şahin

* Öğrencilerin slogan atması el sağlamaları

* Belediye Barınağı binası

* Köpeğin tedavi odasında ayakta durması

* Köpeği seven görevli

* Köpeğe iğne yapılması

* Veteriner Murat Traş'ın konuşması

 

Kaynak: anka