İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik önemli hizmetlerinden biri olan Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs”, 3 gün boyunca Kartal’ın 3 farklı noktasında hem sokak hayvanlarına hem de hayvanseverlere hizmet verecek.

Sahipsiz hayvanların rehabilitesinin yanı sıra bulaşıcı ve salgın hastalıkları önleme, hayvanları bulundukları mahallelerde aşılayarak tedavi etme amacıyla hizmet veren Vetbüs, 28 Haziran’da Uğur Mumcu Mahallesi’nde, 29 Haziran’da Yalı Mahallesi’nde ve 30 Haziran’da da Neyzen Teyfik Meydanı’nda 12.00 - 15.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Hayvanseverler, sahipsiz hayvanları tedavi, aşılama ve mikroçip takılması için belirtilen gün ve saatlerde Vetbüs’e getirebilecek.

Kısırlaştırılması gereken hayvanların ilgili merkeze sevkini sağlıyan Vetbüs veterinerleri, Vetbüs’ün içindeki tıbbi cihazlar ve tetkik aletleri ile sokak hayvanlarını aşılayıp bulaşıcı hastalıkları önlemeye çalışıyor. Vetbüs hizmetiyle sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinin özendirilmesi de amaçlanıyor.

 

 

 

Kaynak: anka