Atakum Belediyesi tarafından Samsunlu yazar Vedat Türkali adına roman, öykü, şiir ve çeviri kurmaca eser kategorilerinde verilen Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu.

Atakum Belediyesi Vedat Türkali 2021 Ödülleri sahiplerini buldu. 473 eserin başvuru yaptığı yarışmanın jürisinde Doğan Hızlan, Zülfü Livaneli, Deniz Türkali, Gonca Özmen, Kemal Varol ve Yavuz Ekinci yer aldı.

4 KATEGORİDE KAZANANLAR

Ayfer Tunç, Can Yayınları tarafından yayımlanan “Osman” adlı romanıyla; Mehmet Güreli, Sel Yayınları tarafından yayımlanan “Şehirli Karınca” adlı öyküsüyle; İlhan Durusel, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan "Dil Tutulması" adlı şiir kitabıyla; Ocean Vuong, Harfa Yayınları tarafından Deniz Koç çevirisiyle yayınlanan "Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz" adlı kurmaca eseriyle; Fatih Gezer ise Alfa Yayınları tarafından yayımlanan "Ölüler Kıraathanesi" adlı ilk romanıyla ödüle değer görüldü.

KÜLTÜR MERKEZİNİN YENİ ADI “VEDAT TÜRKALİ” OLDU 

Atakum Belediyesi 2021 yılında, içerisinde çok amaçlı salon, eğitim merkezi, sinema salonu, stüdyolar, toplantı ve nikah salonu gibi birçok işlevi olan Atakum Belediyesi Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nin adını da değiştirdi. Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan ve yurttaşların etkinlikler için yoğun olarak kullandığı merkezin yeni adı Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi oldu. 

Kazananların ödülleri mayıs ayının son haftası gerçekleştirecek ödül töreni ile takdim edilecek. Ödül ise her kategori için 2 bin 500 TL, özel tasarlanan ödül heykelciği ve ödül madalyonundan oluşuyor.

 

Kaynak: anka