Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin (GİAD) 9. Olağan Genel Kurulu’na katılarak, seçilen yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi. Mersin’in ortaya konulacak vizyonla çok iyi yerlere geleceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Samimi bir şekilde bunu çok net söylüyorum; tamamen tarafımız halkın tarafıdır, Mersin’in tarafıdır” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin (GİAD) 9. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Yeni seçilen yönetime çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Seçer, eski yönetim üyelerine ise plaket takdim etti. Mersin’in gelecek 15 yıl içerisinde çok parlak bir kent olarak göründüğünü vurgulayan Seçer, ortaya konulacak vizyonla Mersin’in çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

“MERSİN’İN MUAZZAM BİR KENT OLDUĞUNU BİLİYORUM VE ÇOK SEVİYORUM”

Başkan Seçer, Mersin’in Türkiye’nin her yerinden daha iyi bir yaşam için farklı gerekçelerle göç aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Herkes Mersinlidir ama Mersin bir Türkiye mozaiği. Bu kadar insanı ülkenin farklı yerlerinden bünyesine çeken bir kentin de çok önemli dinamikleri vardır. Çok önemli potansiyelleri vardır. Yoksa kimse buraya gelmezdi. Doğu’dan ve Güneydoğu’dan belki güvenlik gerekçeleri ile ya da Orta Anadolu’dan ekonomik gerekçelerle, diğer bölgelerden farklı gerekçelerle buraya geliyorsa insanlar, Mersin çok değerli bir kent. Bulunduğunuz süre içerisinde bir siyasi olarak çok aktif bir siyasi iseniz yani Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar bölgeyi analiz etme şansını kendinize yaratıyorsanız, bölgeyi çok iyi tanırsınız. Muazzam zengin bir yer. Bu şansı ben yakaladım ve kentimi çok iyi tanıyorum. Muazzam bir kent olduğunu biliyorum ve çok seviyorum."

“TÜRKİYE’DE EN AZ TANINAN KENTLERİN BAŞINDA GELİYORUZ”

Başkan Seçer, Türkiye’nin Mersin’i bilmediğini, bunu araştırmaların ortaya koyduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de en az tanınan kentlerin başında geliyoruz. Bu araştırmalar sonucu ortaya çıkmış tabi. Ben bunu duyduğumda gerçekten çok üzüldüm. Çok yakın bir tarih öncesi yapılan bir araştırma bize aktarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bana dediler: ‘Sen Türkiye’nin en zor büyükşehrinde Belediye Başkanlığı yaptığının farkında mısın?’ Bunu söyleyen uzmanlar. Bir diğeri de dediler ki; bizim yaptığımız araştırmalarda insanlara soruyoruz. Örneğin bu araştırmayı İstanbul’da yapıyorsak, ‘Eğer İstanbul’da yaşamasaydınız hangi kentte yaşardınız?’ diye seçenekler sunuyoruz. Mersin’in sıralaması en son. Tabi ben bunu hayretle karşıladım. ‘Hiç şaşırmayın’ dediler. Siz Mersin’in güzel olduğunu biliyorsunuz ama ülke Mersin’i tanımıyor. Bu dinamiklerini bilmiyor. Havası güzel, iklimi güzel, insanı güzel, Akdeniz’in incisi ama insanlar bunu bilmiyor. Gerçekten bu gerçeğin farkında olalım. Bunu kabullenmek zor olabilir bir Mersinli olarak ama bu bir realite. Bunun için önce bir ülkemize tanıtmalıyız. Çok iyi bir siyasetçi olabilirsiniz. Tanınmıyorsanız, algınız yoksa toplum sizi bilmiyorsa iyi bir siyasetçi değilsiniz. Başarılı olamazsınız. Çok iyi bir sanatçı olabilirsiniz. Ama tanınmıyorsanız, o değer açığa çıkmıyorsa iyi bir sanatçı olamazsınız. Toroslar’ın tepesinde nadide endemik bir bitkisiniz, bir çiçeksiniz ama insanlık bunun farkında değilse siz nadide bir çiçek değilsiniz. Mersin’i ben buna benzetiyorum.”

“TARAFIMIZ HALKIN TARAFIDIR, MERSİN’İN TARAFIDIR”

İşin otoriteleri tarafından yapılan değerlendirmelerde Türkiye’de belki de gelecek 15 yıl içerisinde Mersin’in çok parlak bir kent olarak göründüğünü vurgulayan Başkan Seçer, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Buradaki dinamikler, hem merkezi yönetimin buraya pozitif yaklaşımı, ortaya koyacağı politikalarla hem de yerel yönetimlerin başta Büyükşehir’in, ilçe belediyelerinin ortaya koyacağı vizyonla çok muazzam yerlere gelebilir. Şunu tüm samimiyetimizle söyleyebilirim: Bunu Neşet Bey adına da söyleyebilirim. Neticede aynı siyasi gelenekten gelip aynı siyasi partisi çatısı altında Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Bu anlamda samimi bir şekilde çok yoğun mesai harcayan, tamamen tarafımız bunu çok net söylüyorum: Halkın tarafıdır, Mersin’in tarafıdır. Bu yönde tavır koyan Belediye Başkanları tarafından yönetiliyor son 2 yıldır Mersin. Ama önümüzde tabi ki boğuştuğumuz bazı sorunlar, engeller var. Çok net görüyorum ki bunlar aşılacak. Çünkü Mersin’de birlik havası olduğunu söyleyebiliriz. Zaman zaman gerginlik olsa da. Gelecek günlerin bugünlerden çok daha iyi olabileceğini çok net söyleyebilirim Başkanınız olarak."

 

Kaynak: anka