Karaduvar Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle 14’üncü Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali düzenledi. Dans, halk oyunları ve şarkılarla renklenen festivale Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katılarak coşkuya ortak oldu. Festivalde gençlere seslenen Başkan Seçer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. İlimin peşinden gideceğiz. Okuyacağız, öğreneceğiz, eğitim alacağız” dedi.

Festivale, Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Genel Gençlik Kolları Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ve vatandaşlar katıldı. Karaduvar Derneği 3-5 yaş dans grubunun sahnesi ile başlayan etkinlikte sırasıyla Sanatçı Kadir Çat, Karaduvar Derneği 6-8 yaş halay grubu, Duvar Grubu, 10-16 yaş Karaduvar Ateşi ve Gripin sahne aldı.

“İNŞALLAH HER YIL BU ZAMANLAR YİNE BU FESTİVALLERDE BERABER OLACAĞIZ”

Türkiye’de doğudan batıya, kuzeyden güneye herkesin kardeş olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Bu ülkeyi ayrıştırmak, bölmek, kamplaştırmak isteyenlere, mezhepçilere, meşrepçilere inat birlik içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Yatağınızda rahat uyuyun. Sizler için çalışan abileriniz var. Sizler için çalışan büyükleriniz var. Ama siz gençlerden şunu istiyoruz: Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. İlimin peşinden gideceğiz. Okuyacağız, öğreneceğiz, eğitim alacağız” dedi.

Karaduvar Kültür Derneği’nin çok önemli işler yaptığını vurgulayan Seçer, “Bakın her biri birbirinden güzel çocuklarımız, her biri bizim kır çiçeklerimiz. Bizim değerlilerimiz, kıymetlilerimiz, evlatlarımız, yavrularımız. Kültürle, sanatla, bilimle, ilimle yoğruluyorlar. Bize böyle gençlik lazım. Sizleri seviyoruz. Sizleri sayıyoruz. Sizler bizim her şeyimizsiniz. İnşallah her yıl bu zamanlar yine bu festivallerde beraber olacağız. Şunu tekrar ediyorum: Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye için hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

“SONUNA KADAR SİZLERİN YANINDAYIZ”

Festivalde konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Kendi mahallemde sizin karşınızda heyecanlanmamak mümkün değil. Gerçekten çok heyecanlı bir gün. Karaduvar kültürüne sahip çıkıyorsunuz. Biz de sonuna kadar sizlerin yanınızdayız” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise “Her alanda ülkemizin kalkınması, gelişmesi için mücadele eden bir siyasi anlayış var. İşte o siyasi anlayışın uzantısı, dostlarımızın da desteği ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer var. Ben bu etkinlikte emeği geçen bütün dostlarıma, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer’e sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ANAMUR’DAN TARSUS’A KADAR ARTIK MERSİN IŞIL IŞIL”

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, “Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Anamur’dan Tarsus’a kadar artık Mersin ışıl ışıl. Artık Mersin mutlu. Az önce Karaduvar’ın çocuklarının gösterilerini izlerken gurur duydum. Biz ülkemizi, sizleri, kadınlarımızı, çocuklarımızı çok seviyoruz” dedi.

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ise katkılarından dolayı Başkan Vahap Seçer’e ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, “Çok büyük emek verdiler. Bizimle beraber oldular. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

DUVAR GRUBUNDAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR

Festivalde sahne alan Duvar Grubu, Büyükşehir Belediyesi’nin pandemide müzisyenlere sunduğu desteklerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti. Grubun Solisti Akkaş, “Pandemi sürecinde çok sıkıntılar yaşadık. Bize sahip çıkan, abilik yapan, babalık yapan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza kendi grubum ve tüm müzisyen arkadaşlarım, abilerim adına çok teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gripin sahne aldı. Coşku dolu konserin sonunda Başkan Seçer, Gripin gurubuna çiçek takdim etti.

 

 

Kaynak: anka