Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı renkli etkinliklerle kutluyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nin organizasyonunda bugün sabah saatlerinde Kültür Park içerisindeki Survivor Parkı yanında ‘Bilinçli Spor’ etkinliği düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte spor yaptı.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları ile Mersin merkez ve Tarsus’tan Büyükşehir Belediyesi’nin uzman spor eğitmenleri eşliğinde düzenli olarak egzersizler yapan spor grupları da katıldı.

Spor etkinliği, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nde çalışan uzman eğitmenler Serhat Taşman’ın ısınma egzersizleri, Yasemin Barutçu’nun koregrafisi ve Cem Garip Aktarla’nın soğuma egzersizleri ile devam etti. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik alkışlarla son buldu.

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Sabahları düzenli olarak spor yaptığını ve ‘Bilinçli Spor’ etkinliğinden büyük keyif aldığını dile getiren Başkan Seçer, “Spor, beraber çok daha keyifli oluyor. İnsanlar psikolojik sıkıntıya, depresyona girdi mi psikoloğa giderler. Psikologlar şunu önerir; ‘İnsan içine çıkın. Dostlarınıza, arkadaşlarınıza gidin. İnsanlarla sohbet edin. Beraber olun’. İnsanlarla bir arada olduğunuz zaman belki onu gözle göremezsiniz, elle tutamazsınız ama birbirinize pozitif enerji verirsiniz. Hele insanların gönlü, kalbi temizse bambaşka bir enerji alırsınız” dedi.

Birbirinden güzel hocalar eşliğinde çok güzel bir egzersiz yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, etkinliğe katılan vatandaşlara, “Bugün bir arada olmamızın sebebi kim?” diye sordu. Vatandaşlar, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk” cevabını verdi. Başkan Seçer, “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Haftası. Ne mutlu ki böyle bir Atamız var. Onun önderliğinde bizim ecdadımız, büyüklerimiz, dedelerimiz bu vatanı bize armağan etti. Onlara layık evlat olabilirsek ne mutlu bize. Zaten bizim uğraşımız o. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: anka