Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri ile buluşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi.

“Uzun zaman sonra bir araya geliyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Akay, “Araya pandemi girdi. Pandemi şartları bizi bir arada bulunmaktan biraz uzaklaştırdı. Hem Çerkezköy, hem Tekirdağ, hem Türkiye, hem tüm dünya pandemi sürecini 2020 Mart ayından beri yaşıyor. Yani neredeyse bir buçuk senedir pandemi hayatımızda. Dolayısıyla bu süre zarfında çok fazla bir araya gelemedik. Pandemiye alıştığımız bir dönem yaşıyoruz. Aslında kurtulmuş değiliz. Pandemi ile beraber yaşamaya alıştığımız bir dönemi geçiriyoruz” dedi.

"SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇTİK"

2019 yılından sonra, yeni dönemde pandemi nedeniyle yapılması planlanan projelerde aksama yaşandığını belirten Akay, “Özellikle 2021 yılı, Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri çalışmaları açısından çok kıymetli, çok yoğun bir dönem oldu. Kabaca çalışmalardan bahsedeceğim. Ondan sonra mahallede eksikler, sıkıntılar, sorunlar varsa karşılıklı paylaşmaya, merhaba demeye, bir çay içmeye geldik aslında. Dolayısıyla biz 2021 yılından, zor geçen sıkıntılı geçen 2020’nin pandemi döneminden sonra, 2021 yılında yoğun, zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtik. Hepiniz biliyorsunuz. 2020 yılında başlayan Tarım Sokak’taki çalışmalar, altyapı çalışmaları, yine bu sokaktaki üst yapı çalışmaları, asfalt çalışmaları, bazı park düzenlemeleri, kısmen aydınlatma çalışmaları, yine bu dönem içerisinde yaptığımız işlerden, yine bu mahalleyi yakından ilgilendiren işlerden birkaç tanesi” dedi.

"ZOR VE KAPSAMLI BİR İŞE GİRDİK"

Bu yıl içinde yaklaşık 11 mahallede 120’ye yakın sokakta asfalt kaplama ve beton yol yapım çalışmasının gerçekleştirildiğini belirten Akay şunları söyledi:

“Ciddi bir soğuk asfalt çalışması yaptığımız bir dönemdi. Bu sene çok fazla detaya girmeden hem bunları yaptık, hem de çok ciddi çok kapsamlı, Çerkezköy'ün tüm mahallelerini etkileyen, kentin merkezi ile ilgili yaptığımız bir çalışma bugün hali hazırda Çerkezköy'ün gündeminde Çerkezköy'de yaşayan vatandaşlarımızın tamamının yaşadığı, tamamının kullandığı, alışverişini yaptığı, Çerkezköy’e yakışan 2 ana cadde ve meydan düzenleme projesi işlerine başladık. Zor ve kapsamlı bir işe girdik. Altyapı açısından yüzde 40’lara varan kısmı tamamlanmış durumda. Önce altyapıdan bahsedelim. Büyükşehir Belediyesi bu iki ana arterdeki içme suyu hatları, yağmur suyu hatları, kanalizasyon hatlarını değiştiriyor. Çerkezköy Belediyesi de iki caddenin de üstyapı işini yapıyor.” 

"TÜRKİYE ZOR BİR EKONOMİK DÖNEMDEN GEÇİYOR"

“Bir yandan da bir meydan altı otopark ve yeni bir meydanla Çerkezköy’ü buluşturma arzusuyla işlere başladık” diyerek konuşmasını sürdüren Akay, “Ancak şu son bir iki haftadan beri Türkiye zor bir ekonomik dönemden geçiyor. Şu anda fiyatların bambaşka yerlere gittiği, maalesef müteahhitlerin mevcut fiyatlara yetişemediği bir dönemi yaşıyoruz. İnşallah çabuk geçer. Biz de işlerimize hızla devam ederiz. 14 ay civarında işi bitirme hedefimizin peşinden hala koşuyoruz. Umut ediyorum planlarımız şaşmaz. Ekonomik şartlar, ekonomik düzen, ekonomik durum, son dönemde yaşanan dalgalanma çalışanları, müteahhitleri etkilese ne kadar etkilese de biz kendi hedefimizden şaşmadan bu iki ana caddeyi ve yeni meydanı Çerkezköy'le buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.

"HEDEFLERİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ"

Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yeşil alan ve park bahçe çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde de vardı. Diğer tüm mahallelerde bu anlamda da ciddi işleri tamamladık. İnşallah iki buçuk yıl evvel seçim döneminde, elimizde gezdiğimiz seçim beyannamemizde ne yazıyorsa, kalan süremizde, ekonomik şartlardan, pandemi dönemi şartlarından ne kadar etkilensek de, bunların Belediye açısından ekonomik sıkıntılarından ne kadar etkilensek de hiç bir bahane kabul etmeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber bu hedeflerin peşinden koşuyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: anka