YAVUZ KUŞDEMİR

Uşak’taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu dün bir konser verdi ve dans gösterisi sundu.

15 Temmuz Kent Meydanı’nda düzenlenen programa Uşak Valisi Funda Kocabıyık, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümüne kavuşmanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Canımızdan aziz bildiğimiz yurdumuzu sonsuza kadar Türk milletinin vatanı yapmak için 1071'de Malazgirt'te ve devamında sayısız kere can veren kahraman milletimiz, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bütün dünyaya bir kez daha duyurmuştur. 30 Ağustos zaferi, Türk milletinin sonsuza kadar var olacağının bütün dünyaya ilanıdır.

Devletimizin bekasına, milletimizin bütünlüğüne, bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine, huzuruna ve istikbaline kastetmeyi kirli zihinlerinin karanlık köşelerinden bir an olsun geçirme gafletinde bulunan iç ve dış şer odakları şunu çok iyi bilmeliler ki Türk milletinin yaktığı 30 Ağustos zafer meşalesi, iman dolu göğsümüzün içinde sonsuza kadar parlayacaktır. Kahramanlığı, inancı, cesareti ve feraseti ile Türk yurdunun namus ve izzetini hiçbir işgalci çizmeye çiğnetmeyen necip milletimiz, aynı inanç ve kararlılıkla vatanına sahip çıkma şuurunu yeni nesillere emanet ede ede taşımaya devam edecektir.

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni kazanarak bütün dünyaya milletimizin bağımsızlığını, yurdumuzun bekasını tasdik ettiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz minnet ve şükran duygularımla yüce Türk milletinin ve kıymetli hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”

Zafer Bayramı gösterisi, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’na ödül vermesinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: anka