Adana’da kadın kooperatifleri bünyesinde üretilen ürünler, Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Adana Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle gerçekleştirilen sergide, Adanalılar'ın beğenisine sunuldu.

Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığı önünde açılan sergide, 14 kadın kooperatifinde üretilen ürünler, 29 stantta halka sunuldu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, üreten kadınların birbirinden güzel ve değerli el emeği, göz nuru ürünleri sergilendi.

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ’NDE ÜRETİLEN ÜRÜNLER DE SERGİLENİYOR

S.S. Seyhan Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin standında Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde üretilen seramik, tekstil, resim gibi el sanatları ile sabun, kolonya, tıbbi ve aromatik ürünlerin tanıtımını gerçekleştirildi.

BAŞKAN AKAY KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

Açılış töreninin ardından stantlardaki ürünleri inceleyip, kooperatif yetkililerinden üretim süreciyle ilgili bilgi alan Başkan Akay, kadınların üretim sürecine katılmasının önemini vurguladı.

ÜRETEN KADIN GÜÇLÜ KADIN

Seyhan Belediyesi olarak kadın temsilini ve istihdamını artırıp, kadınların emeğini ve gücünü ortaya çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Akay, kadınların üreterek daha da güçlü hale geleceğinin altını çizdi.

Başkan Akay, “Bir toplumun ilerleyebilmesinin, gelişebilmesinin yolu üretimden geçiyor. Yaşamın her alanında üretmeliyiz. Kadınların üretmediği bir toplumun gelişebilmesi de pek olanaklı değil. Bu nedenle üreten kadınları destekliyoruz. Bugün kadınların 14 kadın kooperatifi bünyesinde ürettiği ürünler sergileniyor. Bu çok önemli ve anlamlı, kentimiz ve ülkemiz adına da çok iyi bir başlangıç. Kadınlar üretecek, ürettiğini satacak ve kadınlar kazandıkça güçlenecek” diye konuştu.

Sergi, 26 Haziran Cumartesi gününe dek açık kalacak.

 

 

Kaynak: anka