ÖZGÜR DEDEOLUK

Belediye binasının dış cephesine gerçekleştirdiği resim çalışması sebebiyle bir süredir Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan Azerbaycan asıllı Rus vatandaşı ünlü ressam Eldar Zeynalov, koronavirüs sebebiyle bugün hayatını kaybetti. Zeynalov’un ölümü ilçede üzüntüyle karşılandı.

25 Nisan'da kendisine Covid-19 teşhisi konulan Zeynalov, bir süredir hastanede tedavi altındaydı. İlçede dört yıl önce bir konağın duvarlarına yapılacak resim çalışması sebebiyle Karacasu’ya gelen Zeynalov, yakın zamanda Belediye Başkanı Zeki İnal'ın talebi üzerine belediye binasında resim çalışması yapmaya başlamıştı.

Unesco Dünya Kalıcı Mirası Listesinde bulunan Afrodisias’taki heykellerin resimlerini belediye duvarlarına işlemeye başlayan ancak koronavirüse yakalanması sebebiyle çalışmaları tamamlayamayan Zeynalov, Karacasu’ya olan sevgisini, “Her taşın bir rengi bir sesi var, bu güzellikler dünyanın hiçbir yerinde yok” ifadeleriyle ortaya koymuştu.

25 dil bilen, İtalya, Rusya, Amerika, Avusturya ve Almanya’da resim galerileri bulunan ve bugüne kadar çok sayıda ülkede sergi açan, Moskova Mimarlık Akademisinde ders veren Eldar Zeynalov, ayrıca Azerbaycan lideri Haydar Aliyev'in korumalığını yapmıştı.

Kaynak: anka