Kartal’da, 6 gün 6 gecedir festival tadında devam eden "Zafer ve Barış Haftası" kutlamaları, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde "Barışa Rap" konseriyle taçlandı. Türkiye’nin önde gelen rap şarkıcılarının sahne aldığı konserde, sadece Kartallılar değil, İstanbul’un farklı noktalarından gelen binlerce kişi doyasıya eğlendi.

Kartal’da, Zafer ve Barış Haftası kutlamaları, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde de devam etti. 27 Ağustos günü ünlü Rapçi Ceza ile başlayan, Manga, Ceylan Ertem, Moğollar, Ümit Besen-Pamela ve İlyas Yalçıntaş konserleriyle devam eden etkinliklerin 6’ıncı gününde, "Barışa Rap" konseri düzenlendi. Konserde rap müziğinin güçlü bir dinleyici kitlesine sahip müzisyenleri Şanışer, Sokrat, Asil, Keişan ve Mert Şenel aynı sahneyi paylaşarak Kartallı sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kutlamalarda, günün ilk etkinliği, DJ Murat Gemlik ve Bükre Sena Sait’in sahne performansı oldu. Ünlü DJ Murat Gemlik’in ve Bükre Sena Sait’in sahne performansıyla eğlenen binlerce insan kendinden geçti. Konserin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Develi, DJ Murat Gemlik ve Bükre Sena Sait’e bir teşekkür plaketi ile çiçek takdim etti.

Kutlamaların devamında, Türkiye’nin önde gelen rap şarkıcıları Asil, Keişan, Mert Şener, Şanışer ve Sokrat sahne aldı. Özellikle gençlerin katılımının yoğun olduğu konserde, binlerce insan rap şarkılarına coşkuyla eşlik etti.

“UMUT BURADA, GENÇLİK BURADA!”

Konser programında konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Barışa Rap için buradayız. Barış, kardeşliği getirir, dayanışma ve birlikteliği getirir. Bizler bu konuda örnek olmak zorundayız. Zafer ve Barış Haftası’nda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ettik. Gençlik burada, umut burada! Sizleri çok seviyorum” dedi.

Konserin devamında, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gecede sahne alan tüm rap şarkıcılarına plaket ve çiçek takdim etti.

 

Kaynak: anka