Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali, 6 Eylül'de başlıyor. Muğla’nın Menteşe, Marmaris, Datça ve Milas ilçelerinde düzenlenecek olan festivalde 22 zurna üstadı sahne alacak. Konuk sanatçı olarak Menteşe’de Sakiler, Marmaris’te Hüsnü Şenlendirici sahne alacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali, 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Uluslararası ZurnaZen Festivaline 18’i Türk 4’ü yabancı toplam 22 zurna üstadı katılacak. Festivalin Menteşe ayağında Sakiler; Marmaris ayağında ie üsnü Şenlendirici sahne alacak.

DÜNYADA SADECE MUĞLA’DA YAPILIYOR

Uluslararası ZurnaZen Festivali, 6 Eylül Pazartesi günü Menteşe’de Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açıkhava Tiyatrosu'nda başlayacak. 7 Eylül Salı günü Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik Meydanı, 8 Eylül Çarşamba günü Datça Cumhuriyet Meydanı ve 9 Eylül Perşembe günü Milas Atapark Meydanı'nda gerçekleşecek.

4 gün sürecek olan  Uluslararası ZurnaZen Festivali'nin sanat yönetmenliğini, Ünal Yürük yapacak.

Festivale Türkiye’den Adem Yılmaz, Ahmet Şevket Kaya, Ali Özer, Buğra Kutbay, Deniz Yıldız, Erman Çalgıcı, Ersin Sergen, Eyüp Girgin, Göksel Güçlü, Gürkan Girgin, Halil Çokyürekli, Ünal Yörük, Yılmaz Sergen, Barış Kop, Barış Cem Sungur, Halil Çeşmecioğlu, Kenan Berke Özer,Mert Can Oktay, Numar Barış Eriş, Sezgin Yaman, Tolga Akkaya, Ufuk Çağlar Yörük, Umur Mereç Öztürk ve Yunus Atış katılacak. Uluslararası ZurnaZen Festivaline Abdı Sulımanov Makedonya’dan, Demir Kurtov Bulgaristan’dan, Fagan Alasgarov Azerbaycan’dan ve Manuel Sabate Benach İspanya’dan katılıcak.

 

 

 

Kaynak: anka