Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Yılmaz Güney Sahnesi bu yıl 29'uncusu düzenlenecek Adalet ve Demokrasi Haftası’na ev sahipliği yapıyor. Bu yılki sloganı “Uğur Mumcu Sesleniyor” olan hafta, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak’ta başlayıp Hukukçu ve Siyasetçi Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihinde sona erecek.

Çankaya Belediyesi, bu yıl 29'uncusu düzenlenen “Adalet ve Demokrasi Haftası”na ev sahipliği yapıyor.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı öncülüğünde ve 50’den fazla sivil toplum örgütünün katılımıyla hazırlanan hafta, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak’ta başlayıp Hukukçu ve Siyasetçi Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihinde sona erecek.

“Uğur Mumcu Sesleniyor” sloganıyla düzenlenen hafta, 24 Ocak günü Batıkent Uğur Mumcu Park'ında yer alan anıta çelenk bırakma ile başlayacak. Batıkent'teki etkinliğin ardından anma töreni, Uğur Mumcu'nun Sokağı'nda devam edecek. Mumlar ve karanfiller ile Mumcu'nun evinin önünde düzenlenecek anma töreni, REDD'in "Uğur Mumcu için söylüyoruz" dinletisi ile sürecek.

İlk gün etkinlikleri, Mumcu'nun Anıtmezar ziyareti Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin "Adalet Yoksa gelecek de Yok" online söyleşisi ile sona erecek.Adalet ve Demokrasi Haftası boyunca Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Yılmaz Güney Sahnesi, 16 söyleşi, 9 Panel, 2 açık oturum ve bir foruma ev sahipliği yapacak.

Kaynak: anka