DAVUT GÜLEÇ

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kayseri Temsilciliği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü boyama etkinliği ile kutladı.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Kayseri Temsilciliği’nin, Dünya Çocuk Hakları Günü için bir alışveriş merkezinde düzenlediği etkinlikte ailelere ve çocuklarına; bedensel söz hakkı, çocukla iletişim, çocuk ihmali ve istismarı ile çocuk hakları konularında broşürler dağıtıldı.

UCİM Kayseri Temsilcisi avukat Rahime Arslantaş Yücel, “Bugün 20 Kasım Dünya çocuk hakları günü. Bugün meselesinde UCİM derneği olarak Kayseri'de Kayseripark AVM'de bir etkinlik yapmak istedik ve boyama etkinlikleri ile çocuklarımıza çocuk haklarını anlatmak istedik” dedi.

Avukat Dilan Ergüneş ise "Bugün Dünya Çocuk hakları günü. Bütün çocukların çocuk haklarını kutluyorum. UCİM Saadet öğretmen çocuk istismarı ile Mücadele Derneği olarak öncelikle istismarın engellenmesini sağlayarak çocuklara bedensel söz hakkını, bütün haklarını öğretmek ve çocukların bilinçli olmasını sağlamak. Bu anlamda da bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Kaynak: anka