Edirne’de ilk kez düzenlenen ve 4-5 Aralık’ta yapılması planlanan Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak final yarışları, sis ve çamur nedeniyle iptal edildi.

4 Aralık Cumartesi günü sıralama turları ile başlayacak yarışlar, aşırı yağış nedeniyle 5 Aralık tarihine ertelenmişti. Ancak bugün, havanın aşırı sisli olmasını ve pistin çamur yoğunluğunu da göz önüne alan hakem heyeti, yarışların iptaline karar verdi.

Bugün parkura çıkan değişik boylardaki sporcular, pistin aşırı balçık ve çamur olmasından dolayı sıralama turlarında zor anlar yaşadı.

Edirne Doğa ve Motor Sporları Merkezi’nde koşulan sezonun ilk final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Aydın, Adana, Sakarya, Mersin, Kocaeli ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcu katıldı.

Parkura çıkan birçok sporcu, motorları ile çamura saplandı. Sabah saat 10:00'da başlayan sıralama turları, yarım saat içinde sisli havanın etkisini göstermesi ile görüş mesafesinin düşmesine bağlı olarak iptal edildi. Edirne başta olmak üzere çevre illerden gelen seyirciler, kötü havaya rağmen Edirne’de ilk defa gerçekleşen spor organizasyonundan mutsuz ayrılırken sporcular, dezavantajları olmasına rağmen başarılı bir parkur yapılmasının son derece umut verici olduğunu belirtti.

Yarışlara Kartepe Spor Kulübü adına katılan Mehmet Karakuş, sıralama turlarında motoru ile girdiği parkurdan motorsuz çıktı. Çamura saplanan motoru iş makinesi yardımı ile parkurdan alındı. Karakuş, “Pist tam olarak Kerbela. Çamur banyosu. Çamurdan heykelinizi yapıyorlar içeri girince. Oldukça zorlu bir pist. Zaten mevsim şartları itibari ile de zorlu. Pek aradığımız bir pist değil çünkü süratlenemiyoruz. Ama çok iyi bir deneyim oluyor. Bu arazide başarılı olduğunuz zaman, bu arazide mücadele edince diğer yerler çok kolay hale geliyor" dedi.

"BU BİR TUTKU"

Yarışmaya iki çocuğunun katıldığını belirten Derya Yıldırım ise Araz Efe ve Irmak Yıldırım adlı çocuklarının yarışmacı olduğunu ve motokros sporunu babalarından dolayı severek yaptıklarını belirterek, “6 yaşından bu yana bu sporu yapıyorlar. Eşim motosiklet federasyonunda. Onunla beraber yarışlara gelirken çocuklar da merak sardılar. Zaten biliyorlardı ve ufaklıktan öğrenmişlerdi. Başladılar ve devam ediyorlar. İlk önce süpermoto ile başladılar şimdi ise motokrosa geçtiler” dedi. İki hafta önce Kumluca’da yapılan yarışlarda oğlunun kaza yaptığını ve 3 gün hastanede yattığını söyleyen Yıldırım, “Bu bir tutku. Daha hastaneden çıkalı bir hafta oldu hemen buraya geldik” diye konuştu.

 

Kaynak: anka