DAVUT GÜLEÇ

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren dört ay geçerli olacak ek ödemenin dağıtımının süresi, kapsayıcılığı ve adaleti açısından çok büyük sorunlar içerdiğini söyledi; “Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarını kandırmaktan vazgeçmelidir” dedi.

Düzenlemede aile hekimliği çalışanlarının görmezden gelindiği, genel idari hizmetler ile yardımcı hizmetler sınıflarının yok sayıldığı, aşılama faaliyetlerini sürdüren çalışanların kapsam dışı bırakıldığını savunan Ünal, şunları söyledi:

“FİYASKO NİTELİĞİNDE”

“Sağlık kurum ve kuruluşlarında fedakârca görev yapan binlerce çalışanın kapsam dışı bırakıldığı, makul bir artışın olmadığı, kelimelere ve hesaplara boğulan ama sonucunda adaletin, hakkaniyetin olmadığı bu düzenlemede bize göre bir fiyasko niteliğindedir. 2021 yılının ilk 3 ayının yok sayıldığı, geçmişteki kayıpların telafi edilmediği her düzenleme çalışanların beklentisini karşılamaktan çok uzaktır.”

Ünal, birçok ülkede sağlık çalışanlarına net bir zam, belli bir ikramiye verildiğini, Sağlık Bakanlığı’nın ise ‘tavandan ek ödeme’ deyip sağlık çalışanlarına adeta ikinci bir maaş veriliyormuş gibi bir algı oluşturduğunu savundu ve şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı; bu algı, kamuoyuna sunduğu bu süslü düzenlemeleri terk etmeli, sağlık çalışanlarını kandırmaktan vazgeçmelidir. Sağlık çalışanlarına tek ödeme şeklinde maaşa zam yapılması en makul, çalışanın beklediği ve hakkaniyetli çözüm yoludur. Aklın yolu birdir.”

Kaynak: anka