DAVUT GÜLEÇ

Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Hemşireler Haftası (12-18 Mayıs) nedeniyle yaptığı açıklamada, çalışma şartlarının zorluğunu tekrarladı “Bayram gelmiş neyimize! Hemşirelerimizin bayram yapacak hali yok” dedi.

Salgınla kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarının, haksızlığa uğramaları, sorunlarına çözüm üretilmediği halde; esnek mesaiden, idari izinden mahrum bırakıldığını belirten Ünal, adaletsizlik ve haksızlığa uğradıklarını tekrarladı. “Sağlık çalışanı anneler, bebeklerinden bile ayrı bırakıldı” diyen Ünal şunları söyledi:

“YAPILAN SADECE ALKIŞ”

“Sağlık hizmetlerinin yürütmek ve şifa dağıtmak için salgın döneminde canından bile vazgeçen sağlık çalışanları için gerekli adımlar bir türlü atılmıyor. Yapılan sadece alkış ve ‘hakkınız ödenmez’ lafları. Yok olup giden döner sermaye, yıllardır beklenen 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin, vekil ebe-hemşirelerin ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının beklediği ve hak ettikleri kadro, adaletli ve hakkaniyetli bir ek ödeme ile ekonomik kayıpları telafi edecek bir ek zam ile dertlenilmiyor. Ne yaparız, nasıl çözüm üretiriz, diye düşünülmüyor. Sağlık Bakanlığı çalışanın feryadını duymak yerine laboratuvar ve röntgen teknisyenlerinden tuttukları ve hak ettikleri alın terlerinin karşılığı olan nöbetlerin parasını geri istemekle uğraşıyor.”

“LAF DEĞİL İCRAAT İSTİYORLAR”

Bazı idarecilerin sorunları çözmek yerine, çalışanların sendikal tercihine müdahale etmekle uğraştığına dikkat çeken Kamil Ünal, bazı taleplerini ve sorunları şöyle açıkladı.

“Tüm sağlık çalışanları maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyor. Adı tavandan kendi yavandan olan ve 2021 yılının ilk 3 ayında verilmeyen ek ödemeyi hala bekliyoruz. Bayram gelmiş neyimize! Sağlık çalışanlarının bayram yapacak hali yok. Hemşireler Haftası var ama hemşire arkadaşlarımız sorunlar yumağında boğuşuyor, dertleri çok. Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de temel taleplerinin karşılanmasını, kronikleşen sorunlara çözüm üretilmesini istiyorlar. Sağlık çalışanları tükendi, çözüm talep ediyorlar. Laf değil, icraat istiyorlar. Sağlık çalışanları kendilerine gereken değerin verilmesini bekliyorlar:”

Kaynak: anka