MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 2015 yılında 87 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü Türk denizcisi Sadun Boro’nun adının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şehir hatları vapurlarından birine verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan, 5 Haziran 2015 tarihinde 87 yaşındayken tedavi gördüğü Marmaris’te yaşamını yitiren dünyaca ünlü Türk denizcisi Sadun Boro’nun adının İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şehir hatları vapurlarından birinin verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

GÖKOVA’YA ANITI DİKİLMİŞTİ

Teknesi ve eşi Oda Boro ile birlikte dünya turu yapan ilk Türk denizci unvanını alan ve Bodrum’da yaşadığı sürece denizcilere ve mavi yolculuğa katkıda bulunan Sadun Boro adına Bodrumlu denizci ve kaptanlar tarafından 5 Haziran 2017 tarihinde mavi yolculuğun başladığı Gökova’daki Kissebükü Koyu’nda anıt dikilmişti.

SADUN BORO’NUN ADI DENİZLERDE YAŞASIN

Amatör denizciler ve doğa severler adına change.org sitesinde imza kampanyası başlatan denizci Mehmet Ekrem İnozu, “Dünya denizlerinde bayrak göstermiş, dünyayı gezerek bize dünyayı, yaşadıklarını anlatarak ufkumuzu açmış, amatör denizcilerin sembolü olmuş, sivil amiralimiz Sadun Boro ismi denizlerde yaşasın. Bembeyaz bir vapur, boğazım sularında, dolaşıp gelecek nesillere Sadun Boro yu hatırlatsın. Şehir hatlarının İstanbul Büyük Şehir belediyesine başlı olduğunu öğrendim. Denizle iç içe yaşayan İstanbullular için çok güzel olur” dedi.

 

Kaynak: anka