UFUK KEKÜL

Giresun’da emekli öğretmen Yalçın Kuloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle belediye başkanlığı binasına asılan pankartların sıralamasının yasalara ve protokol kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve belediye başkanının posterlerinin öne çıkarıldığını savunan Kuloğlu, Giresun Belediye Başkanlığı’na ‘kınama’ dilekçesi verdi.

EVRAK KAYDI YAPTIRDI

Kuloğlu dilekçesinde, “Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı resimlerinin ön planda, Türk bayrağı ve Atatürk posterlerinin ikinci planda bırakıldığı, milli bayrağın en sona atıldığı bir belediyeyi ve onun şahsında belediye başkanımız Av. Aytekin Şenlikoğlu’nu kınıyorum” dedi.

Daha önceki bayramlarda da benzer dilekçeler verdiğini belirten Kuloğlu, dikkate alınmadığı için bu sefer evrak kaydı yaptırarak, başvurusunu işleme aldırdığını söyledi.

Kuloğlu, “Yasa ve yönetmeliğe göre resmi binalarda bayrak, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posteri olur, belediye başkanın posteri asılmaz. Bunu ısrarla takip ediyorum, bana bakalım ne cevap verecekler. Daha önceki dilekçelerimi yırttılar, cevap vermediler ama şimdi kayıt numarası aldım” dedi.

 

Kaynak: anka