Turgutlu Belediyesi, yağlı güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Turgutlu Belediyesi Er Meydanı’nda yapılan müsabakaları yedi binden fazla kişi takip etti.

Turgutlu Belediyesi Yağlı Güreşleri’ne; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Süreyya Doğan, Turgutlu Jandarma Komutanı Halim Karaer, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Ali Eryılmaz, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları katıldı.

Turgutlu Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde; İsmail Koç ile Yıldıray Akın karşı karşıya geldi. Mücadelenin galibi İsmail Koç oldu. Fatih Atlı ve Yalçın Öncü ise karşılaşmaları üçüncü olarak tamamladı.

Türkiye’nin ünlü başpehlivanlarının er meydanında kıran kırana mücadele ettiğini belirten, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şunları söyledi:

“Bugün çok gururluyuz. Bunun iki tane nedeni var. Birincisi doğduğum büyüdüğüm topraklarda, Urganlı Turgutlu Belediyesi Er Meydanımızda kıran kırana mücadelelere sahne olan Yağlı Güreşlerimizi coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. İkincisi ise milli bayramlarımızı ve ata sporlarımızı en iyi şekilde yaşatmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizin sözünü vermiştik.

Bugün bu sözlerimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Turgutlu Yağlı Güreşleri'ne katılan tüm pehlivanlarımıza, güreş heyecanını doyasıya yaşayan binlerce güreş severimize, Başpehlivanımız İsmail Koç’a, koordinatörlerimiz Ferzande Sayan’a, Onur Şenel’e ve Turgutlu’muza yakışır bu büyük organizasyon da emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kaynak: anka