HÜSNİYE KARAKOYUN

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, akşam saatlerinde yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Tunceli’nin Ovacık ve Hozat ilçeleri arasında Tanzi’deki 14 gündür süren yangının bugün itibariyle kontrol altına alındığını, yer yer alevlenmeler nedeniyle soğutma çalışmasının sürdüğünü söyledi. Vali Özkan, Munzur Vadisi Milli Parkı içerisinde bulunan Fırtına Veli Çeşmesi’ndeki yangının ise sürdüğünü açıkladı.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, ildeki orman yangınları ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Hozat Tanzi Deresi üzerindeydik. Örtü yangınımız vardı. Orayı arkadaşlarımız büyük ihtimalle tamamen kontrol altına aldılar. Tabii çevrilmiş alan içerisinde zaman zaman tütmeler oluyor. Bir kısım arkadaşlarımız oradaki soğutma çalışmalarına devam ediyorlar.

Dün akşam itibariyle de Munzur Vadisi, bizlerin söylemiyle de Fırtına Veli Çeşmesi üzerinde, Milli Park civarında bir örtü yangını, orman yangını tekrar başlamıştı. Dün itibariyle arkadaşlarımızın müdahalesi, yukarıdan helikopterlerin müdahalesi ile sabah saatlerinde kontrol altına aldığımız yangın, bugün tekrar saat 10.00 civarlarında şiddetli rüzgar sebebiyle yangın alanından değişik alanlara dağılan kıvılcımlar sebebiyle yeniden başladı.

Orman ekiplerimiz, AFAD ekiplerimiz, İl Özel İdaresi ekiplerimiz, belediye itfaiyelerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte alana müdahale etmeye devam ediyoruz. Havadan helikopterlerle müdahale etmeye devam ediyoruz.”

 

Kaynak: anka