HÜSNİYE KARAKOYUN

Tunceli, günlerdir yoğun kar yağışının etkisi altında. İl genelinde aralıksız yağan kar nedeniyle yüzlerce köy ile ulaşım kesildi. Tunceli Meteoroloji Müdürü Ahmet Cüneydi Çevik, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’de bugün itibariyle kaydedilen en yüksek kar kalınlığının Ovacık ilçesinde olduğunu söyledi. Çevik, kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ilçede yağışın devam etmesi nedeniyle yüksekliğin 3 metreye ulaşabileceğini kaydetti.

Tunceli genelinde geçen hafta başlayan kar yağışı halen sürüyor. Kar nedeniyle Tunceli Valiliği il genelinde 4 gün süreyle hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayıldığını duyurdu. Yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu kentte, ekiplerin temizleme çalışmasının hemen akabinde aşırı yağış nedeniyle yolların tekrar kapandığı görüldü. Trafik kazalarının da yaşandığı kentte, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde hafta sonuna kadar yağması beklenen kar kalınlığının 3 metreye ulaşması bekleniyor. İlçede iki katlı evlerin balkon hizasına kadar gelen kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Ovacık ilçesindeki kayak tesisi, aşırı yağış nedeniyle hizmet veremezken, yol açma çalışmaları sırasında bir iş makinasının üzerine çığ düştü.

Tunceli Valiliği vatandaşlara zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları çağrısında bulundu. Sürücülere yapılan çağrıda ise, “Lütfen zorunlu olmadıkça yola çıkmayalım. Zorunlu hallerde araçlarımızda çekme halatı, zincir ve takoz bulunduralım” denildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ NEDENİYLE YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Bu arada, Tunceli’nin Nazımiye ilçesi ile Pülümür ilçesinin Mutu Köprüsüne kadar olan kısmı, çığ düşmesi tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Valilik, ikinci bir duyuruya kadar bu güzergahın kullanılmamasını istedi.

 

Kaynak: anka