AHMET ÜNSAL

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) bugün ülke genelinde, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılsın! Engelliden Hizmetli olmaz” sloganıyla açıklama yaptı. Teç-Sen Manisa İl Başkanı Bülent Ecevit Özbek, “Yardımcı hizmetler sınıfı personelleri devlet memurudur ve emin olun Süperman değildir” dedi. 

TEÇ-SEN üyelyeri, Manisa’da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaparak hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi. Burada konuşan Özbek özetle şunları söyledi:

“1965 yılının gerçekleriyle oluşturulan yardımcı hizmetler sınıfının bugünün gerçeği olmadığının farkındayız. Doğalgaz ve kaloriferin olmadığı zamanlarda, sınıflarımızın ve devlet kurumlarımızın soba ile ısıtıldığı dönemlerde, yardımcı hizmetler sınıfı personelleri üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Ancak aradan geçen 56 yılın sonunda hem mevcut okullarımızın ve kamu kurumlarımızın sayısı artmış, hem de yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel sayısı azımsanmayacak oranda azalmıştır.

“192 BİN PERSONEL İHTİYACI VAR”

Milli Eğitim Bakanlığında 55 bin okul, 590 bin derslik ve 992 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün tüm işleri 32 bin yardımcı hizmetler sınıfı personellerine yaptırılmaktadır. Bugün itibarıyla sadece milli eğitim bakanlığının ihtiyaç duyduğu yardımcı hizmetler sınıfı personel sayısı tam 192 bindir.  Milli Eğitim Bakanlığı toplam 224 bin personelin yapması gereken işi 32 bin personele yaptırmaya çalışmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan eğitim çalışanlarını Süperman gibi çalıştırmaktadır.

Seçim zamanlarında ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılacak’ diyerek oy isteyen partilere ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Sözünüzün gereğini yerine getirmek için ne yapmamız gerekiyor. Eğer meydanlarda bizleri görmekse dileğiniz işte meydanlardayız. Bizim de sizlerden dileğimiz, sözünüzü tutmanız ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması ile ilgili mecliste olan kanun teklifinin kabul edilmesi için ellerinizi semaya kaldırmanızdır.”

“ENGELLİLER YAPAMAYACAKLARI İŞLERDE ÇALIŞTIRILIYOR”

Başkan Ecevit, engellilerin yapamayacakları işlerde çalıştırıldığına dikkat çekerek; taleplerini şöyle özetledi:

“Kamuda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan tüm engelli personellerin, engellerine ve eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, kamuya ilk defa atanacak engelli personellerin hizmetli olarak atanması işlemlerine son verilmesini talep ediyoruz. Engelli personellerin ihtiyaç duyduğu rampa, sesli uyarı sistemlerinin kurulması ve çalışma ortamlarının engel durumlarına göre yeniden düzenlenmesi, memurlara yapılan giyim yardımlarını günün koşullarına göre uyarlanmasının yanı sıra yardımcı personeller ve engellilerde eşit olarak yararlandırılması. İlksan’ın haklarından eşit düzeyde yararlandırılması. Bayramlar da her kamu çalışanının bayram ikramiyesi verilmesi.” 

 

Kaynak: anka