Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, Eskişehir'den başladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Türk bayrağı sallayarak start verdiği TransAnatolia'da yarışçılar, 14 ilden geçip 2 bin 300 kilometre yol kat edecek ve bitiş çizgisini Kars’ta görecek.

Eskişehir’den başlayarak, Kars’ta sona erecek TransAnatolia Rally Raid’e, bu yıl Türkiye, Libya, Hollanda ve İngiltere’den toplam 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 quad ve 3 kamyon olmak üzere toplam 70 araç ve 96 yarışmacı katılıyor.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, Eskişehir’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Hem yerel yönetimlerin hem de federasyonun destekleri bizler için çok kıymetli. Yarışmamıza ev sahipliği yaptığınız ve güzel misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, törende yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyonun başlangıcı olarak Odunpazarı Meydanı’nın seçilmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na teşekkür etti. Burak Büyükpınar’la yaptıkları görüşmeler sonucunda, bundan sonra TransAnatolia yarışlarının startlarının Odunpazarı’ndan verileceğinin müjdesini veren Başkan Kurt, yarışmacılara “Gittiğiniz her yere Eskişehir’den sevgilerimizi, saygılarımızı, barış ve demokrasi dileklerimizi götürün” dedi.

Tüm yarışmacılara başarılar dileyen Başkan Kurt, Türk bayrağı sallayarak, TransAnatolia Rally Raid’in startını verdi.

Kaynak: anka