Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa İlçesi’nde hayata geçirmeye hazırladığını duyurdu.Yıkılan binaların yerine yapılacak iki ayrı proje ile meydan düzenlemesi sona erecek.

Yıkılan eski Türk Telekom Binası alanında bulunan eski depo binasının restore edilmesi ile birlikte alana yapılacak park projesi bir bütünlük içerisinde yeni bir alan oluşturulacak.

Toplam 3 bin 350 metrekarelik proje alanı içerisinde bin 500 metrekare yeşil alan, yeşil alana hitap edecek 320 metrekare oturma alanı yer alacak. 750 metrekare de kaldırım düzenlemesi yapılacak. Projede yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar oluşturulacak. Projede ayrıca çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler bulunacak.

Orta Cami yanında yapılacak olan park projesi ise bin 550 metrekare alandan oluşuyor. Projede 340 metrekare yeşil alan, yeşil alan içerisinde 220 metrekare yeşil alana hitap eden yeşil alan bulunacak. Ayrıca 990 metrekare de kaldırım düzenlemesi yapılacak. Projede yeşil alanlarda bölgesel iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar yer alacak. 

Projenin ilk iki etabı tamamlandı.

“TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANINDA SON DÜZENLEMELERİ YAPIYORUZ”

Trakya’nın en büyük meydanını oluşturduklarını belirten Başkan Albayrak, “Projenin üçüncü ve son etabı kapsamında yıkımı gerçekleştirilen iki adanın yerine yapılacak çevre düzenlemesi ve park projelerinin ardından Trakya’nın en büyük meydanı kısa süre içerisinde Tekirdağlıların hizmetine sunulacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: anka