ESRA NUR PERVAN

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik saldırı, bugün 50 sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından kınandı. İYİ Partili olan Mustafa bıyık, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Yomra Belediyesi önünde toplanan grup adına konuşan YOKADER Başkanı Tan Karslı, saldırının Yomralılara yapıldığını söyledi. Karslı, “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a karşı yapılan saldırı girişimini telin ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu hain hadisenin Yomra’mızın ismini lekelendirmesine, ilçemizde soru işaretlerin oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Yomra, birliğin ve kardeşliğin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Devletimiz bu hain olayın arkasında kimler varsa gerekli cezayı verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a geçmiş olsun dileklerini iletiliyor. Saldırının Yomralılar olarak hepimize yapıldığını kamuoyuna bildirmek istiyoruz” dedi.

“ÇALIŞMA AZMİNİ DURDURACAK BİR SALDIRI DEĞİL”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise şunları söyledi:

“Dönemin Cumhurbaşkanımızın Turgut Özal suikast girişimde maruz kaldığında söylediği bir söz var. ‘Allah’ın vermiş olduğu canı onun izninden başka alacak yoktur.’ Biz de ona inanmışızdır. Bir hafta önce burada belediye binasına gelişimiz esnasında hain bir saldırıya uğramış bulunuyoruz. O gün burada, olayın gerçekleştiği sırada görgü şahidi vatandaşlarımız vardı. Bugün burada cenaze namazı için veya hastanedeki ziyaretler için bu toplantıyı düzenlemek zorunda kalacaktık. Olay, düşündüğümüzden daha vahim bir duruma ilerlemiş olacaktı. Bu saldırı Yomra’ya olan çalışma azmini durduracak bir saldırı değil. 15 saat çalışacaktık 20 saat çalışacağız. Vatandaşlarımıza söz vermiş olduğumuz hizmetleri gerçekleştireceğiz. Bu yola çıktığımız zaman tüyü bitmemiş yetiminin hakkını koruyacağımıza ant içerek göreve başladık. Bundan sonraki süreçte de söylediklerimizin arkasında durarak çalışacağız. Biz söz verdik. Bu ilçeye adalet getireceğiz. Önceleri Yomra’da bu tür olayların failleri yakalanamamıştır. ‘Bıktık artık’ diyoruz. Bırakın ilçeyi kendi haline, kendi haline insanlar yaşasın. Huzurun olmadığı ilçede hiçbir şey olmaz. Ancak biz sizler de görüyorsunuz yaklaşık bir haftadır sükunetimizi koruyarak bu yaşanan olayın belediye anlamında siyasi ve sosyal ayrıştırmaya girmemesi için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz.”

 

Kaynak: anka