İzmir Torbalı Belediyesi, yeni hizmet binası, kent meydanı ve otoparkı kapsayan projenin ihalesinin 5 Ocak'ta yapılacağı açıklandı. Başkan Mithat Tekin, "Sosyal alanların yanı sıra meydan ve otopark sorununu çözecek bu proje Torbalı'ya çok yakışacak" dedi.

İzmir'de 30 Ekim'de hasar aldığı için yıkılan Torbalı Belediye binasının yerine yapılacak yeni hizmet binasının ihale tarihi belli oldu. Projesi ulusal bir yarışma ile hazırlanan projede yeni hizmet binasının yanı sıra kent meydanı ve otopark da yer alacak. İhale ise 5 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

Geçici olarak Belediye Kültür Merkezi’nde hizmetleri sürdüren Torbalı Belediyesi'nin bu projeyle ilçeyi değiştireceğini söyleyen Belediye Başkanı Mithat Tekin şöyle konuştu:

"Merhum belediye başkanımız İsmail Uygur’un projesini ihaleye çıkmak bize nasip oldu. İnşallah çok kısa süre içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak. Belediye binası, meydan ve otoparkıyla çok büyük bir proje. Önce belediye binamızı tamamlayıp ardından diğer yerlerin çalışmalarına başlayacağız. Olabilen en kısa sürede inşaat tamamlanacak ve yeni yerimize taşınacağız. Torbalı yıllardır özlemini duyduğu meydana, araçlarını gönül rahatlığıyla park edebileceği otoparka ve tüm işlemlerini kısa sürede tamamlayacağı şık bir belediye binasına kavuşacak. Bu proje Torbalı’ya çok yakışacak. İhalemiz hayırlı olsun.”

 

Kaynak: anka