İzmir'in Torbalı Belediyesi, lise öğrencileri ve mezunlara yönelik Kariyer Günleri etkinliği düzenledi. Torbalı 2. Kariyer Günleri ile öğrencilere, üniversite ve meslek seçiminde destek olmak amaçlanacak.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Kariyer Günleri, 35 üniversitenin katılımı ile Belediye Kültür Merkezi’nde başladı. Torbalı’dan ve çevre ilçelerden binlerce öğrenci 2. Kariyer Günleri etkinliğine katıldı.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe; TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın yanı sıra Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Muhittin Yener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, İlçe İŞKUR Müdürü Cemil Altun, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, belediye meclis üyeleri ve binin üzerinde öğrenci katıldı.

Avrasya Üniversitesi Folklor Ekibi programa sergiledikleri halk oyunları gösterisiyle renk kattı.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Öğrencilerimiz kendini gerçekleştirecekleri bölümlerde okuyarak hem topluma hem kendilerine faydalı olacaktır. Bu kapsamda öğrencilerimiz doğru tercihler yapsın, üniversiteleri ve belediyeleri tanısın diye böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bize Torbalı Belediyesi olarak bu aşamada üzerimize ne düşüyorsa onlar için yapmaya hazırız” dedi.

Kaymakam Ercan Öter de bu etkinlik için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e teşekkür ederek, “Çok dolu bir program olmuş. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum ve her yıl bu çalışmanın tekrarlanmasını diliyorum” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, “Türkiye’nin umudu siz gençlersiniz. Evet çalışın, test çözün ama bunları yaparken şarkı söyleyin, dans edin, hayattan kopmayın” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından alıntılar yapıp öğrencileri motive etmeye çalışan Kaya’ya Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, günün anısına plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Vekil Kaya ve Başkan Tekin, bahçede stant açan üniversitelerin stantlarını gezip, üniversitelerle ilgili bilgi aldı.

Kaynak: anka